Porodična okupljanja tokom letnjih dana – evo kako da svi uživaju u ovim trenucima

0
83
Porodična okupljanja tokom letnjih dana - evo kako da svi uživaju u ovim trenucima

Vreme koje provedemo sa porodicom je zaista dragoceno, a čini se da u današnje vreme sve manje imamo vremena za druženje sa porodicom i stvaranje zajedničkih uspomena.

Posao, svakodnevne aktivnosti, deca i obaveze oko njih oduzme nam većinski deo dana te nakon svega toga i nemamo vremena ili volje za nekim drugim aktivnostima.

Činjenica je da je naš život tokom radnih dana stresan, užurban i prenatrpan obavezama, ali zato imamo vikend tokom kojeg možemo da izdvojimo vreme za sebe i porodicu i provedemo kvalitetno zajedničko vreme.

Izvor: Unsplash.com

Na trenutak zaboravite na telefone i kompjutere i umesto toga krenite u planiranje savrešenog vikenda sa porodicom, a ukoliko nemate ideja, mi ćemo vam u tome pomoći!

U nastavku teksta navešćemo nekoliko ideja gde i na koji način možete provesti aktivan vikend u kojem će cela porodica uživati.

#1 Organizujte druženje u vašoj kućnoj bašti – aktivnosti u kojima će uživati cela porodica

Da biste proveli kvalitetno vreme sa vašom porodicom nekada i nije toliko bitno mesto – važno je da je cela porodica na ukupu.

U tom smislu možete orgagizovati druženje u vašoj bašti uz ručak ili večeru na otvorenom, a ukoliko želite da budete što produktivniji možete osmisliti neke aktivnosti u kojima će cela porodica uživati. Jedan od načina jeste da se pozabavite uređenjem vašeg dvorišta, sadnjom cveća, zelenila, povrća i drugog bilja.

U ovoj aktivnosti mališani će posebno uživati, a za roditelje omiljeni deo sadnje tek stiže, a to je uživanje u plodovima koje su sami zasadili i ubrali iz sopstvene bašte!

Kako bi vaša bašta postala prava oaza i mesto za uživanje, jedan deo bašte izdvojite za uživanje i nabavite kvalitetan nameštaj za baštu u kojem ćete uživati kako sa porodicom tako i sa prijateljima. Nameštaj za baštu možete ili kupiti ili napraviti sami što može da bude još jedna od zanimljivih aktivnosti sa porodicom.

Sigurno ste do sada putem interneta viđali baštenski nameštaj napravljen od starih paleta koje se idealno uklapaju uz prirodno okruženje i vrlo dekorativno izgledaju. Uz volju i nekoliko starih paleta, imaćete uređeno dvorište tokom cele godine u kojem ćete moći da uživate sa porodicom svakog dana!

#2 Kampovanje u prirodi – nezaboravno iskustvo za celu porodicu

Nakon naporne nedelje sve što vam treba je beg od stvarnosti na trenutak, bez ljudi, bez telefona.

Kampovanje sa porodicom, odnosno decom može biti sjajno iskustvo samo je neophodno dobro da se pripremite. Iako kampovanje sa decom može izgledati kao izazov, verujte da će ovo za celu porodicu biti jedno nezaboravno iskustvo.

Sigurni smo da znate da prilikom kampovanja nemate komfor kao da ste u hotelu, stoga je važno dobro se pripremiti za put kako vam ništa ne bi zafalilo tokom putovanja sa mališanima.

Dakle, osnovno je da ponesete šator, vreće za spavanje i nekoliko ćebadi za vaše mališane jer temperatura na planinama ume da bude dosta niža. Pored ove osnovne opreme, ne zaboravite da spakujete dovoljno namirnica za jelo, i to isključivo nekvarljive namirnice jer u pukoj prirodni naravno da nećete imati frižider.

#3 Isplanirajte odlazak u restoran – provedite kvalitetno popodne

Iako je kuvanje posao koji svakodnevno svi obavljamo, nekada sebi možete dati oduška i otići na mesto gde će drugi za vas spremati hranu.

Najpre krenite u potragu za idealnim restoranom, a uz to vam preporučujemo da obavezno tok istražujete pogledate i meni kako biste odmah znali da li hrana u restoranu odgovara vašem ukusu.

Za roditelje koji imaju decu najbolje bi bilo da restoran ipak prilagodite njima – postoje brojni restorani koji se nalaze u prirodi, opremljeni sa parkićem i zabavnim sadržajem za decu u kojem će vaši mališni moći da se zabavljaju dok vi uživate u hrani i piću.

#4 Rafting – adrenalinska zabava za celu porodicu

Ukoliko se ljubitelji adrenalina, rafting je nezaobilazna destinacija porodično vikend putovanje!

Iako tako ne zvuči, rafting je potpuno bezbedan i za najmlađe članove porodice ( za male bebe rafting nije dozvoljen). Iako će sa vama biti tim profesionalaca, radi što veće bezbednosti, birajte period kada je reka najmirnija, a ujedno i najbolja za mališane i odarasle koji se po prvi put oprobaju u ovoj aktivnosti.

Ova vrsta aktivnosti je idealna za celu porodicu, gde će svi članovi zajednički učestvovati u veslanju i jačati timski rad!

Dok budete prolazili kanjonom, imaćete prilike da uživate u prirodnim pejzažima, bistrim vodopadima i napravite najlepše uspomene koje ostaju za ceo život.

Veliki problem današnjice je što većina nas slobodno vreme provodi zatvoren u kući, na telefonima i računarima, gde komunikacija je komunikacija sa ostalim članovima porodice svedena na minimum. Umesto toga, radije birajte da vreme sa vašom decom provodite kvalitetno, bar tokom vikenda ukoliko vam to obaveze ne dozvoljavaju tokom radne nedelje.