Anatomska obuća – rešenje za bolove u leđima i zglobovima

0
83
Anatomska obuća – rešenje za bolove u leđima i zglobovima

Poslednjih godina sve više pričamo o tome koliko je zdravlje važno i na koje ga sve načine čuvamo. Ipak, zaboravljamo na jednu važnu stvar, a to je naš skeletni sistem. Tek kada krenu bolovi u leđima, kukovima ili kolenima, počinjemo da mislimo o tome koliko je bitna obuća koju svakodnevno nosimo. U našim stopalima nalazi se četvrtina kostiju čitavog našeg tela i mnogi bolovi koje osećamo u ramenima, leđima, kukovima i kolenima potiču upravo od stopala. Kako bismo negovali zdravlje svojih stopala neophodna je kvalitetna anatomska obuca.

Šta je to anatomska obuća?

Anatomska obuca predstavlja posebnu kategoriju obuće koja ima specijalno dizajnirano gazište, prilagođeno anatomiji stopala. Anatomska obuca je dizajnirana tako da vaše stopalo drži u pravilnom položaju i čuva zdravlje vašeg koštano-mišićnog sistema. Namenjena je apsolutno svima, od dece kojoj se tek razvijaju stopala, do starijih osoba koje već imaju izražene bolove i određene probleme sa čukljevima, kandžastim prstima, urastanjem noktiju, ali i probleme sa držanjem, kičmom, kukovima i leđima. Anatomska obuca je imperativ kada je zdravlje stopala u pitanju.

Scholl obuća – najbolja anatomski dizajnirana obuća

Sigurno ste već čuli ili bar načuli da je Scholl obuca lider u proizvodnji anatomske obuće na globalnom nivou.  Scholl obuca razvila je posebne tehnologije uložaka koji idu u svaki od modela i koji na taj način omogućavaju da vaš korak bude u potpunosti rasterećen bola i stege.

Najveće prednosti koje Scholl obuca nosi sa sobom:

  • Rasterećuje telo, čineći hodanje lakšim
  • Prilagođava se obliku stopala
  • Svaki uložak napravljen je u skladu sa pravilima ortopedske struke
  • Amortizuje se pritisak na stopalo

Sve ovo dovodi do neupitne činjenice da anatomska obuca preventivno sprečava da dođe do pojave deformiteta stopala i raznih drugih zdravstvenih problema. Ova vrste obuće namenjena je apsolutno svima – od dečice do starih osoba sa već izraženim problemima kao što su čukljevi, kanžasti prsti, kriva kičma, operisani kuk…

Obuća koja nema anatomsko gazište i nije kreirana po najvišim standardima struke čini da se vaše noge brzo zamaraju, stvara osećaj nelagode, dovodi do urastanja noktiju i do stvaranja čukljeva… Upravo iz tog razloga anatomske papuce, klompe, patike, čizme, cipele i sandale moraju biti izbor svih onih koji žele da održe svoj skeletni sistem u ravnoteži.

Anatomske papuče za udobnost kod kuće

Nova kolekcija Scholl obuće je uveliko na policama, a kao što već znate, Scholl je još davno postao prepoznatljiv po svojim papučama i klompama. Scholl papuce ove zime dobile su novu notu, s obzirom na to da je unapređen prošlogodišnji dizajn. Ove sezone će zaista svako moći da pronađe nešto što mu se dopada. Jedan deo Scholl kolekcije je mirnih, svetlih i pastelnih boja, pa dominiraju bela, puder roze, svetlo žuta, siva i svetlo plava kada je reč o ženskim modelima. Sa druge strane, za ljubiteljke jarkih boja tu su modeli ljubičastih, bordo, plavih i narandžastih tonova koji su sve popularniji. Na raspolaganju su vam jednobojni ili šareni modeli. Jedina stvar koja se ni ove sezone nije promenila na Scholl policama jeste kvalitet izrade samih modela, jer sa tim, kažu, nikada ne prave kompromise.

Za sve muškarce koji drže do sebe, Scholl je ove sezone dizajnirao nekoliko fenomenalnih modela. Dominiraju teget, siva, braon i crna boja. Muške Scholl papuce ove sezone zaista izgledaju savršeno – odmerenost, udobnost, elegancija i stil, sve što je potrebno jednom savremenom muškarcu. S obzirom na to da mnogi veći deo dana provode na nogama van kuće, veoma je važno imati osećaj sigurnosti i udobnosti kada se odmarate u svoja četiri zida. Sa druge strane, za sve one koji rade od kuće, anatomske papuce su idealno rešenje za stajling iz kućne kancelarije. Budite odgovorni prema zdravlju svojih stopala, jer ona sve pamte. Častite sebe ili sebi drage osobe i poklonite Scholl papuce. Ovo će biti idealan poklon za zaista svaku priliku. Posetite online shop Scholl obuće i ugrabite neki od modela po trenutno sniženim cenama.