Saveti za lakše preseljenje

0
72
Saveti za lakše preseljenje

Pakovanje pred selidbu nije nimalo jednostavan posao i pritom zahteva više vremena. Tokom ovog procesa, bićete okruženi kartonskim kutijama u celom svom domu, a ponekad ćete i zaboraviti šta ste spakovali u koju kutiju, što može izazvati nervozu.

Kako biste izbegli ovu situaciju i da vam dani ne bi bili svedeni na pakovanje stvari, najbolje je da proces pakovanja uradite na strateški način. Agencija za selidbe ima godine iskustva u uspešnom pakovanju stvari i njihovom prevoženju s jedne lokacije na drugu. To je ujednoi njihov posao da pomognu klijentima prilikom njihovog preseljenja.

Shodno tome, prenosimo neka iskustva agencija i predlažimo savete prilikom selidbe, kako bi vaše preseljenje proteklo jednostavno i brzo.

Neophodna ambalaža za selidbe

Prvi korak, pre nego što počnete da pakujete svoje stvari, jeste kupovina adekvatnih kartonskih kutija različitih dimenzija i namena.

Veoma je važno na pravi način zapakovati stvari, kako biste sprečili njihovo oštećenje ili lomljenje tokom transporta. Lomljive stvari je potrebno spakovati u posebnu foliju sa mehurićima, a za odvajanje lomljivih predmeta možete koristiti obične peškire ili zgužvane novine koje će sprečiti njihovo međusobno sudaranje i tako će vaše stvari biti sigurne od bilo kakvog oštećenja.

Nakon zatvaranja kutija, potrebno ih je zalepiti kvalitetnom lepljivom trakom, kako biste ih fiksirali i dodatno ojačali. Svu ambalažu, koja vam je potrebna za pakovanje, možete dobiti od nas.

Kako da pravilno spakujete stvari pred selidbu

Verovatno ste upoznati sa time da svega nekoliko spakovanih knjiga mogu biti veoma teške. Prema tome, veoma je važno da knjige i druge stvari pakujete u one kutije koje su namenjene za njih.

Prilikom pakovanja knjiga, najbolja opcija jeste da ih uspravno smestite u kutije. Takođe, ukoliko imate kofer na točkiće, on će biti dobro rešenje za smeštaj vaših knjiga radi jednostavnijeg transporta. Selidba je pravi trenutak da pogledate sve vaše knjige i odlučite koje su vam potrebne, a koje bi mogli da donirate onima koje su knjige potrebne, kao što su na primer lokalna škola ili biblioteka.

Preko garderobe, koja vam stoji na ofingerima, možete navući kese za smeće, jer ćete tako uštedeti vreme prilikom pakovanja. Nema potrebe da je skidate i posebno pakujete, jer ćete svakako morati da je okačite u ormar na novoj lokaciji. Ostalu garderobu, koja vam je klasično složena, urolajte jer će vam tako složena odeća pružiti više prostora u vašim koferima.

Kada su u pitanju jorgani, ćebići, zimske jakne i kaputi, njih možete spakovati u posebne vakuum vreće, da biste olakšali njihov transport.

Svaki kabl možete staviti u posebnu rolnu toalet papira, jer ćete tako osigurati da se ne zamrse i oštete tokom selidbe.

Svu neophodnu kozmetiku spakujte u posebnu putnu torbu.

Zaštitite belu tehniku i električne uređaje od mogućeg oštećenja

Belu tehniku, kao što su frižideri, veš mašine, mašine za sudove i električni uređaji, poput šporeta, nije jednostavno pripremiti i spakovati.

Naime, pre nego što odlučite da spakujete frižider, potrebno je da ga dan ranije isključite iz struje, ispraznite i očistite od vode, da biste mogli pristupiti njegovom pakovanju. Sve fioke frižidera potrebno je da izvadite i svaku zaštitite običnom streč folijom. Fiksirajte vrata frižidera kako se ne bi otvarala tokom transporta.

Teže električne uređaje obmotajte prekrivačima za nameštaj i zalepite ih kako se ne bi odmotali.

Kako da spremite nameštaj za selidbu

Pre pakovanja stvari, potrebno je da najpre izmerite dimenzije vaših kreveta, ormara i drugih većih komada nameštaja, kako biste znali da li oni mogu proći kroz sva vrata i hodnike.

Da bi vaš kabast nameštaj bio siguran tokom transporta, najbolje rešenje jeste da se svaki komad nameštaja demontira. Za demontažu biće vam potrebni posebni alati, više snage i vremena.

Ukoliko vam je potreban transport za nameštaj, kao što su klaviri, fitnes sprave, bela tehnika, električni uređaji i kućni aparati, naš savet jeste da ovaj zadatak poverite iskusnoj agenciji za selidbe, koja će sigurno spakovati sve vaše stvari i prevesti ih bezbedno na pravu lokaciju.

Ako planirate da se preselite u bliskom vremenskom periodu, onda će vam ovi saveti pomoći da spakujete stvari kao profesionalac – jednostavno, brzo i efikasno.

Najbolja odluka, pre nego što se upustite u samostalno pakovanje stvari, jeste da angažujete profesionalnu agenciju za selidbe.