Search for content, post, videos

Šta sve podrazumeva kupovina video nadzor kompleta?

Video nadzor je sve popularniji, zbog toga što u mnogim sredinama raste i opasnost od različitih načina narušavanja bezbednosti. Zaštita je jednako važna u javnim prostorima, u domovima, ugostiteljskim objektima i poslovnim prostorima.

Čim čitate o video nadzoru, pretpostavljamo da i sami istražujete koji je najbolji način da zaštitite prostorije od potencijalne krađe ili druge vrste vandalizma?

Na pravom ste mestu, jer smo sve što treba da znate o video nadzoru istražili umesto vas. Šta sve to podrazumeva kupovina video nadzora, šta je uopšte video nadzor i od čega vas može zaštititi – saznajte u nastavku teksta.

Šta je video nadzor?

Video nadzor podrazumeva postavljanje kamera na lokaciju s ciljem omogućavanja ljudima da gledaju područje na daljinu iz bezbednosnih razloga. Nekada su kamere imale ograničene memorijske prostore, te i vreme snimanja, a nisu se mogle pratiti uživo.

Kasnije, kamere su prenosile na monitore radnje uživo, a danas su toliko moderne, da video nadzor može da prenoso podatke monitorima koji se mogu nalaziti bilo gde, obezbeđujući tako nadzor čak i kada niko nije na lokaciji.

Na primer, danas je moguće da budete na drugom kontinentu i da sa svega par klikova dobijete video snimak sa bilo koje lokacije uživo. Ovo znači da uz moderan video nadzor možete da putujete, izlazite i radite šta god želite bez imalo brige.

Cena sistema za video nadzor varira u zavisnosti od nivoa sofisticiranosti same opreme i njenog načina funkcionisanja. Najmoderniju opremu za video nadzor sa povoljnim cenama pronaći ćete na: videonadzor.net. Sa ovakvim odnosom cene i kvaliteta – teško da ćete pogrešiti.

Šta je u kompletu video nadzora?

Kada budete birali video nadzor za svoj dom, primetićete da se kompleti za video nadzor razlikuju prema tome šta je sve njihov sastavni deo. Osim toga, i sami delovi se razlikuju prema svojim karakteristikama.

Tako, na primer, postoje kompleti video nadzora sa 1 kamerom i kablovima, ali i oni koji podrazumevaju čak i 16 kamera za video nadzor visoke rezolucije, snimač za video nadzor, hard disk sa određenom memorijom, sistem za napajanje i kablove koji pokrivaju ceo komplet, odnosno potrebe normalnog funkcionisanja nadzora.

Preporučujemo da ukoliko tražite najbolji način obezbeđivanja prostora kamera uzmete upravo komplet, jer jednom kupovinom brinete o svim detaljima i pravite najbolji izbor.

Najveće prednosti korišćenja video nadzora

Više je prednosti i benefita koje donosi korišćenje pouzdanog video nadzora.

#1 Povećani osećaj sigurnosti

Instaliranjem sistema video nadzora, vaše preduzeće preduzima prave korake da zaštiti vašu firmu, a istovremeno pruža bezbrižnost vama i vašim zaposlenima. Više ne morate da brinete o upadima ili krađi, a manje je verovatno da će zaposleni brinuti o uznemiravanju i bilo kojim drugim problemima koji se mogu pojaviti na radnom mestu jer će sistem nadzora sve uhvatiti.

Zaštita vašeg osoblja je jednako važna kao i zaštita vašeg poslovanja. Na ulazima, parkiralištima i izlazima treba postaviti video kamere kako bi radno mesto bilo bezbedno za zaposlene.

#2 Poboljšana produktivnost u poslovnim prostorima

Vaši zaposleni će biti produktivniji i verovatnije će ostati na zadatku znajući da postoji sistem video nadzora koji svakodnevno prati njihove aktivnosti. Mnoga preduzeća instaliraju sisteme za video nadzor ne samo da bi zaštitili ljude od spoljašnjih provala, već vam to daje mogućnost da se uverite da osoblje ostaje na zadatku i da je produktivno.

#3 Sprečava i smanjuje krađe

Postavljanje sigurnosnih kamera oko vašeg preduzeća pomaže u sprečavanju krađe i upada. Kada su postavljeni na pravim mestima, odvraćaju ljude od provale. Prema studiji, mnoga mala preduzeća gube blizu 50.000 dolara godišnje zbog dela nasilja, provala i drugih teških zločina. Instaliranje sistema video nadzora u vašoj ustanovi je izuzetno važno za sprečavanje ovih zločina.

#4 Pregledajte praćenje kamera za video nadzor u realnom vremenu

Sistemi za video nadzor vam omogućavaju da nadgledate svoje poslovanje 24/7. Ovo se može uraditi sa računara, mobilnog telefona ili tableta, a može se gledati i daljinski sa bilo kog mesta u svetu.

#5 Smanjuje troškove

Sistemi video nadzora dodaju još jedan nivo zaštite vašem poslovanju i pomažu u smanjenju troškova vezanih za bezbednost. Ako su vaše kamere instalirane na ispravnim lokacijama i redovno se nadgledaju, ne morate da trošite dodatni novac na čuvare ili druge resurse.

#6 Nadgleda obavljene transakcije

Maloprodajni objekti koriste video nadzor za praćenje transakcija kupaca. Na primer, ako kupac tvrdi da je kupio skupu stvar, ali nema račun, ili da je zaposleni bio nepristojan ili dao dezinformacije, zapisi video nadzora se mogu koristiti da se utvrdi da li su bili u prodavnici tog dana, i šta se, u stvari, dogodilo.

Uz ove benefite i korisne informacije, sigurni smo da ćete lakše doneti konačnu odluku o tome da li video nadzor treba da se nađe i kao deo vašeg privatnog ili poslovnog prostora. Uživajte u odabiru video nadzora i iskoristite njegove prednosti.