Search for content, post, videos

Popularne daleke destinacije za letovanje naših ljudi

Putovanja su ono što se tokom cele godine iščekuje, jer pružaju veliki broj mogućnosti za uživanje, odmaranje i istraživanje novih kultura.

Što je destinacija udaljenija, to je privlačnija za otići i upoznati se sa njom!

Ovo su prepoznali i mnogi turisti iz Srbije, koji se u poslednjih nekoliko godina sve češće odlučuju za prelazak okeana i posetu nekim veoma udaljenim egzotičnim destinacijama.

Veliki broj agencija nudi odlične ponude, pa se možete raspitati i rezervisati svoju kartu. Za kompletan ugođaj putovanja i kofmor pre puta, do aerodroma se odvezite sopstvenim vozilom. Proverite radno vreme parkinga kod aerodroma pre nego što krenete na put i tamo ostavite na bezbednom svoje vozilo dok ste na putovanju.

U nastavku teksta pročitajte koje smo daleke destinacije izdvojili kao one koje su sve popularnije među turistima iz Srbije.

Meksiko – poznat po kvalitetnoj hrani i dugim letima

Odlazak u Meksiko je nešto što je svima palo na pamet makar jednom u životu. Danas, zapravo putovanje do ove Centralnoameričke države i nije tako nedostižno.

Meksiko je velika zemlja, tako da pre putovanja odredite nekoliko lokacija koje ćete obići.

Meksiko Siti je glavni grad zemlje i definitivno ga treba posetiti na nekoliko dana, upoznati se sa kulturom stanovništa i načinom života.

Klima u zemlji je veoma raznovrsna i kreće se od kontinentalne, pa sve do tropske u južnim priobalnim delovima. Odlična je opcija za letovanje zbog toplog mora i predivnih plaža.

Hrana je definitivno jedna od prednosti posete Meksiku zbog svoje autentičnosti. Ovde možete probati originalan ukus tortilje, takosa, salse, gvakamola, kao i pića kao što je tekila.

Znamenitosti koje se preporučuju za obilazak jesu:

  • Piramida Sunca;
  • Arheološko nalazište Koba;
  • Tulum;
  • Muzej posvećen Fridi Kalo;
  • Eko-parkovi.

Ukoliko želite nezaboravno letovanje, luksuzno letovalište Kankun je prava opcija za vas. Provod za mlade je u Meksiku fenomenalan, pa se u ovom pogledu pored Kankuna možete odlučiti i za nešto pristupačnija mesta.

Kuba – siromašna zemlja sa bogatom kulturom

Kuba je zemlja u koju nećete ići zbog luksuznog odmora na visokoj nozi. Naravno, i ovde se mogu pronaći hoteli tog tipa, ali ako ste odlučiili da ova Karipska zemlja bude destinacija vašeg odmora, pokušajte da se što bolje upoznate sa njenom kulturom.

Ne postoji bolji način da se upoznate sa Kubancima nego da provedete što više vremena u lokalnim barovima, slušajući njihovu muziku i makar na nekoliko dana proživeti njihovu svakodnevnicu.

U julu se dešava Kubanski karneval poznat širom sveta i ovo je idealna prilika da vidite kako lokalno stanovništo pleše, peva i zabavlja se.

Paže kao što su Cayo Coco i Varadero sjajne su za sve one koji žele da se sunčaju na prijatnom Karipskom suncu i okupaju u kristalno čistom moru.

Nemojte propustiti da što bolje upoznate Havanu i da posetite Muzej revolucije, jer je ova zemlja ipak simbol borbe protiv velikih sila i potrošačkog društva na čelu sa Fidelom Kastrom i Če Gevarom.

Do Kube je moguće otputovati bez agencije u sopstvenoj režiji, ali je mnogo jednostavnije odabrati turistički aranžman.

Zanzibar – “ostrvo začina” je biser Indijskog okeana

Zanzibar predstavlja najveći arhipelag države Tanzanije čije obale zapljuskuju talasi Indijskog okeana. Naziv “ostrvo začina” dobilo je zbog toga što je ovo područje kroz istoriju bilo centar trgovaca začinima i lovaca na ribu.

Prirodne lepote učinile su ovo mesto poželjnim vlasnicima lanaca hotela, koji su ostrvo pozicionirali na turističku mapu sveta.

Još uvek nije infrastrukturno napredno, tako da je opstala autentičnost netaknute prirode.

Zimski period je idealan za posetu Zanzibaru koji je postao maltene pa omiljena egzotična destinacija ne samo turistima iz Srbije, već mnogima iz celog sveta.

Ostrvo predstavlja neverovatan spoj luksuza, siromaštva i prelepe prirode koju je nemoguće opisati rečima. Sam boravak na Zanzibaru vas neće koštati previše, ali je potrebno izdvojiti malo više novca za odlazak do tamo, kao između ostalog za svaku daleku destinaciju.

Tajland – tradicionalno omiljen među našim turistima

Tajland je destinacija koja je već naširoko poznata širom sveta i među našim turistima. “Zemlja osmeha” kako se još naziva omiljena je za sve one koji žele fenomenalan provod.

Bangkok je glavni grad i pruža sve pogodnosti jedne metropole po pitanju trgovine, ugostiteljstva i turizma. Ovde ćete pronaći doslovno sve što možete da zamislite što se tiče provoda i ludog noćnog života.

Ipak, primorska mesta su ono što Tajland čini idealnom egzotičnom destianacijom, a ono što definitivno morate posetiti je:

  • Phuket;
  • Phi Phi ostrva;
  • Koh Samui.

Prirodne lepote Tajlanda jesu jedan od glavnih razloga posete ovom ostrvu, ali se ipak najveći broj turista iz celog sveta odlučuje zbog veoma raskalašnog noćnog života.

Odlazak do Tajlanda omogućavaju skoro sve veće agencije iz Srbije, tako da uz dobru ušteđevinu možete veoma lako otputovati na ovu destinaciju.

Pravi ljubitelji putovanja su spremni da tokom cele godine štede kako bi imali priliku za ovako nečim i to je potpuno razumljivo. Celokupno iskustvo odlaska ovako daleko od kuće je neponovljivo i nešto što će se prepričavati godinama. Nadamo se da vam je tekst bio interesantan i da vas je motivisao da istražite nova mesta za putovanja.