Search for content, post, videos

Popularnost baby botox-a raste – kome se savetuje i šta možete da očekujete

Nova primena botoksa u estetskoj medicini doprinela je stvaranju jednog novog/starog tretmana koji je sve popularniji, posebno među mlađima koji žele da preveniraju i na vreme deluje na znakove starenja, kako se ne bi dogodilo da se kasnije nešto sa lica teško „briše“. Novi tretman, uz isti sastojak, nazvan je baby botox.

Pre nego objasnimo šta je baby botox, zanimljiva je priča o njegovom nastanku. Verovali ili ne, nastao je po zahtevima jednog holivudskog producenta koji nije želeo da više ima posla sa glumcima koju zbog aplikovanja botoksa ne mogu da iskažu facijalne ekspresije, već najčešće imaju „zamrznute“ izraze lica. S jedne strane želja da se znakovi starenja prekriju i „izbrišu“, a druge strane potreba da prirodan izraz lica opstane, učinili su da nastane i „dečiji botoks“.

Kako se baby botox radi?

I u okviru klasičnog botoks tretmana i kada se radi baby botox, aplikuje se ista supstanca, neurotoksin koji je nazvan botoks. Međutim, glavna razlika je u tome što se kod baby botoksa ubrizgava manja količina u odnosu na klasičan tretman, u samu površinu kože, što najčešće ne dovodi do potpune paralisanosti mišića. Dalje, kao rezultat, to pruža prirodan izgled, lice koje može da iskaže emocije i razne ekspresije, a bore su ublažene ili sasvim uklonjene.

Kome se savetuje ovaj tretman?

Baby botox se može raditi bilo kome, naravno, međutim, zbog svog slabijeg delovanja u odnosu na klasičan tretman ne preporučuje se osobama sa izraženijim znakovima starenja, jer ne bi dovelo do značajnog popravljanja stanja. Zato se tretman preporučuje negde već pri ulasku u četvrtu deceniju života, kada se uglavnom i javljaju prve bore.

Osim za ublažavanje i uklanjanje prvih bora i finih linija, baby botox je najbolje koristiti i kao prevenciju. U tom slučaju se produžava lep, mladolik i svež izgled lica i vrata, pa se odlaže pojava prvih bora i opadanja tonusa kože.

Samim tretmanom se mogu tretirati bore na čelu, bore nastale usled mrštenja i smejanja, mimične bore. Takođe se može tretirati područje vrata, ali se baby botox tretmanom mogu blago popuniti usne ili ispraviti određena asimetrija na njima.

Tretman je bezbolan, uglavnom bez ikakvih nus pojava. Ako se i jave, to su blagi otoci i modrice, crvenilo, koji brzo prolaze. Već nakon tretmana se možete odmah vratiti svim svojim obavezama.

Koliko traje efekat baby botox tretmana?

Od velike je važnosti da vam kako ovaj, tako i svaki drugi tretman rade profesionalci. Tada znate da ćete dobiti potrebu, stručnu i kvalitetnu uslugu, te će to najviše uticati na dobar i dugotrajan efekat.

Savremena specijalistička ordinacija Daniv, jedna je od onih koje nude iskustvo, kvalitet, spretnost i sigurnost na jednom  mestu, pa takvima i treba pokloniti poverenje. Za baby botox tretman efekti traju od tri do šest meseci, uglavnom, sli to u velikoj meri zavisi i od vašeg ponašanja prema koži, njene nege, kao i od određenih životnih navika koje inače negativno mogu da utiču na brže starenje kože i gubljenje njenog sjaja i punoće.

Sami efekti se mogu obnoviti novim tretman, baš kao i kod klasičnog botoks tretmana.