Kako organizovati devojačko veče?

0
53
Kako organizovati devojačko veče?

Devojačko veče je proslava poslednjih dana samačkog života buduće mlade i prilika da se svi opuste, zabave, a istovremeno i predahnu od organizacije venčanja.

Jedan od najvažnijih aspekata ove večeri je veza koju stvara između prijateljica. Kada je buduća mlada okružena svojim najbližim osobama, osećaće se voljeno, podržano i cenjeno, a sa prijateljicama stvoriće uspomene za ceo život.

Pripreme za devojačko veče

Devojačko veče je prilika da se prijatelji okupe i učine da se buduća nevesta oseća posebnom, dok se priprema za jedan od najvažnijih dana u svom životu.

Kada planirate devojačko veče, važno je uzeti u obzir sklonosti i ličnost buduće mlade. Neke neveste možda više vole tihu i opuštajuću proslavu, dok druge uživaju u kvalitetnom klabingu i žele da se provedu. U tom slučaju dobar izbor su beogradski klubovi kao što je klub XO, koji pruža vrhunski provod.

Dakle, najvažnije je uzeti u obzir interesovanja i hobije prijateljice za koju organizujete proslavu. Na osnovu toga izaberite aktivnosti i događaje u kojima će ona uživati.

Na primer, ako buduća mlada voli vino, planirajte obilazak degustacije vina ili posetu vinariji. Ako voli da pleše, isplanirajte noć klabinga ili čas plesa. Mogućnosti su beskrajne, a ključno je da proslava bude lična i značajna za buduću mladu.

Budžet za proslavu

Još jedno važno pitanje kod planiranja devojačke večeri je budžet. Odredite koliko je novca na raspolaganju za proslavu i u skladu sa tim rasporedite sredstva. Neke devojačke večeri mogu biti skupe, ali postoje mnoge pristupačne opcije koje i dalje mogu biti zabavne i nezaboravne.

Na primer, možete planirati piknik u parku, „uradi sam“ spa dan kod kuće ili večeru sa prijateljima. Najvažnije je da se zabavite i pravite uspomene, bez obzira na budžet.

Koga pozvati?

Pravljenje liste gostiju samo je još jedna od aktivnosti koje kume imaju pri planiranju devojačke večeri. Važno je tada uzeti u obzir želje buduće mlade. Neke neveste možda žele manju, intimniju proslavu sa bliskim prijateljima i porodicom, dok druge možda više vole veću zabavu sa širom grupom prijatelja.

Uzmite u obzir veličinu i dinamiku grupe i izaberite aktivnosti i događaje koji će biti prijatni za sve uključene.

Lokacija proslave

Takođe je važno odabrati lokaciju za devojačko veče koja je pogodna za sve uključene. Uzmite u obzir rodni grad buduće mlade, obližnji grad ili posetu prestonici koja pruža više opcija za provod.

Izbor aktivnosti

Pored tradicionalnih aktivnosti devojačkih večeri, kao što su ples, piće i zabava, razmislite o uključivanju sentimentalnih ili značajnih aktivnosti u proslavu.

Na primer, možete planirati DIY aktivnosti poput pravljenja knjige sećanja u koju će mlada i njene prijateljice ubaciti zajedničke uspomene u vidu fotografija, zapisa, ulaznica i slično.

Takođe možete planirati posebnu zdravicu ili večeru uz sveće, gde će buduća mlada moći da razmisli o svojim odnosima i uspomenama koje je ostavila sa svojim prijateljima, jer to je ipak njen poslednji singl izazak. Sentimentalne aktivnosti će veče učiniti još sadržajnijim i nezaboravnijim.

Naravno, to što se vaša prijateljica uskoro udaje ne znači da je sa izlascima gotovo, ohrabrite je i napravite dogovor da nastavite zajednička ženska druženja i nakon venčanja, jer za njih zaista ne treba da postoji poseban povod.

Bezbednost pre svega

Konačno, važno je osigurati da svi ostanu bezbedni tokom devojačke večeri.

Pobrinite se da imate određenog vozača ili prevoz za one koji će piti. Ohrabrite sve da piju odgovorno. Takođe je važno poštovati zakone i propise lokacije na kojoj ste.

Ideje za devojačko veče

Sada kada smo pokrili važnost i ključna razmatranja devojačke večeri, hajde da zaronimo u neke različite vrste devojačkih večeri i inspirišemo se.

  • Klubovi – Ako buduća mlada voli ples i zabavu, noć klabova je odlična opcija. Izaberite popularni klub ili bar u okolini i pripremite se za plesni podijum.
  • Avantura – Za avanturističku buduću mladu, isplanirajte vikend aktivnosti na otvorenom, kao što su kampovanje, poseta planini ili vožnja kajakom. Ovo je odličan način da se povežete sa prijateljima i stvorite uspomene u prelepom, prirodnom okruženju.
  • Spa dan – Za buduću mladu koja voli da se opusti i mazi, spa dan je savršen izbor. Priuštite budućoj mladoj i njenim prijateljima dan masaža, tretmana lica i drugih spa tretmana.
  • Degustacija vina – Ako je buduća mlada ljubitelj vina, planirajte obilazak degustacije vina ili posetu vinariji. Ovo je zabavan i opušten način da se povežete sa prijateljima, probate ukusna vina i naučite o procesu proizvodnje vina.
  • Sunčanje i opuštanje na plaži – Za buduću mladu koja voli plažu, isplanirajte izlet za vikend na primorsku lokaciju. Provedite dane izležavajući se na plaži, kupajući se u okeanu i sunčajući se.
  • Gradska avantura – Za buduću mladu koja voli život u gradu, isplanirajte izlet za vikend u obližnji grad. Istražite gradske znamenitosti i atrakcije i uživajte u živahnom noćnom životu.
  • Čas kuvanja – Ako buduća mlada voli da kuva, isplanirajte čas kuvanja sa njenim prijateljima. Ovo je zabavan i interaktivan način da se povežete sa prijateljima i naučite nove veštine kuvanja.

Ovo je samo nekoliko primera različitih tipova devojačkih večeri koje možete planirati.

Najvažnije je odabrati aktivnosti i događaje u kojima će buduća mlada uživati i u kojima će se osećati posebno. Uz malo kreativnosti i pažljivog planiranja, možete oragizovati veče koje buduća mlada nikada neće zaboraviti.