Gde možete pronaći najkvalitetnije moderne dečije sobe

0
155
Gde možete pronaći najkvalitetnije moderne dečije sobe

Dečija soba je mesto gde se naši najmlađi igraju i spavaju. Mesto gde se sanja i mašta. Mesto gde se stvaraju uspomene. Zbog toga uređenju sobe Vašeg deteta treba da posvetite pažnju i da svaki element odaberete i ukomponujete tako da stvorite ugodan i udoban prostor gde će se dečak ili devojčica osećati najlepše.

Uz malo ulaganja ispratite trendove i uvedite kvalitet u svoj dom, uključujući i dečiju sobu. Odlučite se za italijanski nameštaj i nećete pogrešiti.

Odlike modernog nameštaja

Ovaj stil sa razlogom nosi epitet ’’moderan’’ jer je kreiran da zadovolji potrebe savremenog čoveka i zahteve modernog prostora za život ili rad. Moderan nameštaj je jednostavnog izgleda i takođe se lako montira i demontira po potrebi.

Odlikuju ga glatke površine, geometrijske forme i neupadljive teksture, a od materijala koriste se različite vrste drveta, kamena i metala. Neretko su uključene i sintetičke sirovine kao što je plastika. Bez obzira na jednostavan dizajn, moderan nameštaj je unikatan i privlači poglede.

Funkcionalnost je jedna od najvažnijih odlika nameštaja u modernom dizajnu jer sve više ljudi kreira prostor za odmor ili obavljanje radnih zadataka tako da mogu da se sa lakoćom snađu i imaju dosta slobodnog prostora za kretanje. Moderan nameštaj koristi se za više različitih namena. Naime, jedan komad može da posluži za sedenje, spavanje i odlaganje stvari.

Ovakvi komadi dizajnirani su tako da maksimalno uštede prostor. Neutralnih su boja što deluje umirujuće i opuštajuće, dok su jače nijanse uglavnom prisutne u dopunskim elementima kao što su zavese, tepisi i dekoracija. Time su takođe laki za kombinovanje sa drugim modelima u istom ili čak nekom drugom stilu. Recimo, klasičnu TDF garnituru možete lako uklopiti sa modernim klub stolovima i TV komodom.

Zašto je moderan nameštaj najbolji za dečije sobe

Od velike važnosti je da svaka dečija soba bude praktična i laka za održavanje pa je uklapanje modernog nameštaja u prostor namenjen za dnevnu sobu odlična ideja. Multifunkcionalnost modernog nameštaja pomoći će u lakšoj organizaciji dečije sobe.

Praktični ležajevi često imaju dodatan prostor za posteljinu, a moguće je naći i neki zanimljiv tabure čiji se gornji deo za sedenje skida da bi dobili kutiju za odlaganje igračaka. U slučaju da birate krevet, a soba je mala, možete se odlučiti za fotelju koja se po potrebi rasklapa kao ležaj.

Po potrebi lako možete prebacivati nameštaj iz jednog dela sobe u drugi. Moderan nameštaj se lako čisti i ne zaboravite na to da su deca sklona prosipanju, flekama, mrvicama rasutim svuda… Jednostavan nameštaj daje slobodu za dalje opremanje i sa njim zidovi u vedrim bojama, igračke i posteri sa crtanim likovima ne deluju kao višak, već kao ukras i doprinose lepoj atmosferi. Kad imate priliku da dodatno personalizujete prostor prema uzrastu, ukusu i potrebama deteta stvarate prostor koji će njima biti zaista poseban i drag.

Kupovina modernog nameštaja za dečiju sobu

Proizvođači modernog nameštaja nude mnogo opcija za uređenje dečijih soba, tako da roditelji imaju širok spektar modela, boja, materijala i dimenzija na raspolaganju za odabir. Pre nego što krenete u kupovinu, neophodno je da znate raspoložive dimenzije i da zamislite kako će se sve uklopiti.

Prilikom odabira kreveta, za mlađu decu potražite niske modele. Opcije sa dodatnim ležajem u fioci sa donje strane odlične su za klince kojima često drugari dolaze da prespavaju. Krevet na sprat sjajno je rešenje ukoliko imate blizance. Ormani moraju imati dosta pregrada i fioka za lakšu organizaciju stvari, a na neki od praznih zidova možete staviti police i tako ga iskoristiti.

Italijanske moderne dečije sobe su sinonim za kvalitet

U sobi sa italijanskim modernim nameštajem deca mogu da se igraju slobodno i da lako organizuju i spakuju igračke posle igre. Imaju uslove da neometano rade domaće zadatke i da im školski pribor bude uvek na dohvat ruke.

Moderni ležajevi sa kvalitetnim dušecima pružiće im potreban san uz adekvatnu potporu za čitavo telo. Jedan od preporučenih italijanskih brendova sa sjajnom ponudommodernih dečijih soba je Colombini sa ponudom nameštaja za sobe gde će boraviti mala deca, kao i opcijama za tinejdžerski kutak.

Svetle osnove svakog komada dopunjene su pastelnim bojama što se može videti u njihovim kolekcijama Arcadia, Golf i Volo. Ideja je da enterijer bude jednostavan i sveden i pogodan za lako odlaganje stvari, a da se zadrži maksimalan nivo komfora.

Prilikom dizajniranja Colombini nameštaja za dečije sobe biraju se najkvalitetniji materijali i posvećeno je dosta pažnje čitavom procesu izrade svakog pojedinačnog komada. Dobijate nameštaj koji će trajati godinama i svo vreme zadržati funkcionalnost i lepotu. Zbog toga je vredan ulaganja. Odabirom italijanskog nameštaja nećete napraviti grešku.