Sve što treba da znate o PVC stolariji

0
120
Sve što treba da znate o PVC stolariji

Pri spomenu na ugradnju prozora i vrata od terase PVC stolarija je postala sinonim. PVC je skraćenica za Polivinil hlorid. Spada među najpoželjnije proizvode sa mnogim prednostima i raznim pogodnostima.

PVC stolarija je idealan proizvod za izradu prozora zbog svojih odličnih izolacionih svojstva, koji su značajno bolji od drugih materijala kao što su drvo ili aluminijum. Pri zameni starih prozora ili kod novogradnji ljudi se najčešće odlučuju za PVC stolariju.

Šta je tačno PVC?

Polivinil hlorid odnosno PVC predstavlja hemijsko jedinjenje ugljenika, vodonika i hlora. Da bi se dobila PVC stolarija prolazi se kroz nekoliko postupaka kao što su ekstruzija, obradu, zavarivanje, montaža okova, postavljanje spojeva i na kraju zastakljivanje. Svaki od procesa vrši se tako da finalni proizvod PVC stolarije donese višestruke pogodnosti.

Koje su prednosti upotrebe PVC stolarije?

Ugradnjom PVC stolarije ostvaruju se mnogobrojne prednosti. Osim dobrih tehničkih karakteristika takođe je vrlo lepog i modernog izgleda. Vrlo je laka za održavanje i čišćenje, što je velika ušteda u vremenu svakom domaćinstvu.

Odlikuje se odličnom vodonepropusnošću, izuzetnom toplotnom i akustičnom izolacijom, a poseduje i izvrsna bezbednosna svojstva. Vek upotrebe je veoma dug, oko 50 godina, zahvaljujući tome što ne rđa i ne truli lako. PVC stolarija je prilično otporna na vatru, a uz to prilično čvrsta i izdržljiva.

Prilikom proizvodnje ne stvaraju se velika zagađenja, a može se praviti od recikliranih materijala i na kraju radnog veka reciklirati. Zahvaljujući pojavi ovih prozora mnogobrojna drveća su spašena jer su skoro totalno izbacila drvenu stolariju iz upotrebe.

Nedostaci PVC stolarije

Ovo je stvarno redak izum koji ima toliko malo nedostataka. Jedan od njih može biti malo viša cena, ali gledajući dugoročno zbog dugog radnog veka i izolacionih svojstava apsolutno će se isplatiti. Statička opterećenja koje stolarija može podnesti su mala što ograničava veličinu.

Sada možete biti sigurni da ste kupovinom PVC stolarije napravili najbolju moguću odluku. Jedino mesto gde može da pođe po zlu je ako je ugrađuje nestručno lice, zbog toga je neophodno da se za ugradnju obratite profesionalnoj firmi kao što je Talaris iz Beograda koja uspešno posluje više od dve decenije.