Šiške – ultimativni trend koji nikada ne izlazi iz stila

0
143
Šiške - ultimativni trend koji nikada ne izlazi iz stila

Šiške su jedna od najsvestranijih frizura koje postoje vekovima. Od legendarnih bejbi šiški iz 60-ih do modernih šiški sa strane, verujemo da postoji stil šiški za svakoga, ali da se izbor svodi na individualne preferencije.

Pitanje je zašto su šiške tako popularne i šta ih čini posebnim? U ovom blogu ćemo istražiti kako da stilizujete i negujete svoje šiške, različite vrste, najbolje oblike lica za šiške i još mnogo toga.

Kako stilizovati i negovati svoje šiške

Oblikovanje vaših šiški može biti malo nezgodno, ali uz nekoliko jednostavnih koraka možete za kratko vreme imati savršeno oblikovane šiške.

Koristite pravu opremu, uložite u četku za kosu dobrog kvaliteta, peglu i ne možemo zaboraviti na razliku koju prave u oblikovanju fenovi za kosu!

Pre nego što krenete da stilizujete svoje šiške, obavezno nanesite sredstvo za zaštitu od toplote da biste sprečili oštećenja!

Sem toga, ukoliko su vaše šiške ravne, koristite serum kako biste ih zadržali na mestu ili ako imate kovrdžave šiške upotrebite proizvod za definisanje da biste lakše oblikovali svoje lokne.

Naravno potrebno je ukoliko nisu misteriozno kovrdžave teksture da obavezno češljate svoje šiške redovno kako bi izgledale uglađeno i glatko!

Lepe i negovane šiške

Briga o vašim šiškama je jednako važna kao i stilizovanje,  zbog čega ćemo u nastavku navesti i nekoliko saveta za negu.

Šiške brzo izrastu, pa ih šišajte svakih 4-6 nedelja kako bi izgledale uredno i uredno.

Dodatno je neophodno u zavisnosti od vašeg tipa kose da ih redovno perete. Pa tako neke osobe imaju potrebu  svaki dan da peru samo njih ili svakih nekoliko dana.

Kakav god da je slučaj, koristite nežni šampon i balzam da bi vaše šiške bile mekane i hidratizovane.

Baš kao i ostatak vaše kose, vaše šiške s vremena na vreme moraju biti duboko kondicionirane kako bi bile zdrave, sjajne i jake.

Na kraju nije potrebna zaštita samo prilikom peglanja i feniranja, pa tako i kada ste napolju, obavezno nosite šešir ili koristite šal da zaštitite šiške od sunca, vetra i kiše!

Tradicionalni i moderni izledi šiški

Postoji mnogo različitih vrsta i ne ne mislimo na šiške ispod miške, to već jasno do sada, a svake regularne šiške imaju jedinstven izgled i osećaj prilikom nošenja, zbog čega mogu biti prijatnije ili ne toliko.

Neki od najpopularnijih stilova šiški uključuju:

  • Tupe šiške su klasične i karakteriše ih to što su isečene pravo preko čela ili tik iznad obrva.
  • Šiške pomerene sa strane ili zavese su kao što ime sugeriše, zabačene na jednu stranu i savršene su za one koji žele da dodaju dašak sofisticiranosti svom izgledu.
  • Bejbi šiške su poznate po tome što deluju raštrkano, one su najmanje gustine od svih stilova.
  • Teksturisane šiške podsećaju na tupe šiške, ali se određeni pramenovi dodatno skraćuju i deluju isprekidano, a imaju i više slojeva, dajući im moderan i oštar izgled.

Saveti za odabir prema obliku lica

Ne odgovara svaki stil baš svakom obliku lica, pa je važno da izaberete stil šiški koji dopunjuje vaš oblik lica!

Ukoliko imate ovalno lice većina stilova šiški će odgovarati vašem obliku lica, tako da možete slobodno eksperimentisati sa različitim stilovima! Međutim i tada je potrebno da se vodi računa o veličini čela, jer je ona često ključna u izboru!

Sa druge strane, prave i bočne šiške su najbolje za one sa okruglim licima, zbog toga što pomažu da se lice izduži, dok šiške u rese fazonu ili bejbi, kao i bočne šiške najbolje odgovaraju onima sa dugim licima, jer onda pomažu da se vizuelno skrati dužina.

Šiške sa teksturom i takođe bočne šiške su dobar izbor za one sa četvrtastim licem, jer pomažu da se omekšaju oštri uglovi.

Za kraj nam ostaju ljudi koji imaju lice koje podseća na oblik srca i za njim isto savetujemo bejbi šiške, zbog kojih će napraviti balans u proporcijama čela i brade kao najužeg dela.

Šiške su da ponovimo zaista bezvremenska frizura koja vašem izgledu može dodati dašak sofisticiranosti, razigranosti ili oštrine.

Samo zapamtite da izaberete stil koji će odgovarati vašem obliku lica i da ih redovno stilizujete i negujete, kako bi one izgledale dobro i ne bi bile nepromišljene – što nikako ne smete da uradite za bilo koju promenu na kosi.

Uz ove savete, bićete na dobrom putu da napravite savršene šiške na kojima će vam zavideti, a možda se odlučiti i da vas iskopiraju!

Sem toga će vam sigurno određeni modeli dobro doći na zimu, dok na leto i nismo toliko sigurni.