Zeolit – mineral iz zemlje za vaše zdravlje

0
114
Zeolit - mineral iz zemlje za vaše zdravlje
zeolit u prahu
zeolit u prahu

Zeolit je prirodni mineral nastao mešanjem vulkanske lave sa alkalnim podzemnim vodama. Rešetkaste je strukture, a njegovi kristali sadrže elemente poput natrijuma, kalijuma, kalcijuma i magnezijuma.

Posle nuklearne katastrofe u Černobilu, zeolit je korišćen za prečišćavanje kontaminirane vode i u tome se pokazao kao veoma uspešan. Posle toga počinje njegovo korišćenje kao detoksikatora. Obzirom na svoju hemijsku strukturu ima izuzetnu moć apsorpcije toksina. Svoju primenu nalazi ne samo u zdravstvenoj zaštiti čoveka, nego i u ishrani (kao suplement) životinja. Obzirom da vezuje otrove za sebe može da očisti kravlje mleko od aflatoksina. Takođe se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji, jer učinkovito čisti zemlju od pesticida.

Zeolit sa stoprocentnom učinkovitošću čisti organizam od hemijskih toksina, pa se preporučuje ljudima koji piju veliku količinu medikamenata i onima koji su na terapiji citostaticima. Ovaj mineral za sebe uspešno vezuje teške metale poput olova, žive, arsena, hroma. Takođe je sposoban da očisti telo od:

-radioaktivnih elemenata;

-kancerogenih supstanci;

-aflatoksina;

-herbicida;

-pesticida;

-gljivica;

-plesni;

-nikotina;

Na temeljima brojnih kliničkih istraživanja donet je zaključak da je njegovo dejstvo na pacijente pod hemoterapijom najblagotvornije zato što umanjuje mučnine i bolove u celom telu. Klinički je dokazano da njegovo korišćenje nema nus pojava, obzirom da se ne obrađuje hemijski. Iz zemlje se vade kristalni grumenovi koji se melju, tako da zeolit ostaje u svom prirodnom sastavu. Prah koji se konzumira je bledo zelene boje, pomalo neprijatnog (blatnog) ukusa. Konzumira se u rastvoru vode koja se pije ujutro.

Tokom procesa detoksikacije, zeolit uklanja višak kiselina pa samim tim sprečava biohemijski disbalans koji često dovodi do virusnih i bakterijskih infekcija. Takođe je delotvoran u prevenciji i sprečavanju alergija i plućnih bolesti jer slobodne radikale koji su prenosioci alergena zarobljava u svoju rešetkastu strukturu.

Nakon uzimanja zeolita, svi toksini se izlučuju kroz mokraću u roku od 6-8 sati. Za vreme korišćenja zeolita neophodno je unositi puno tečnosti. Zbog njegove izuzetne moći upijanja toksina ne treba ga piti zajedno sa propisanom terapijom, jer smanjuje dejstvo medikamenata. Raspon između uzimanja lekova i zeolita treba da bude između 4-6 sati.

Zanimljivo je da se u  Aziji zeolit koristi za vreme trudnoće i dojenja kako bi bebu zaštitio od otrova iz majčinog organizma!

Važno je napomenuti da zeolit nije lek, već pomoćno lekovito sredstvo. Takođe treba obratiti pažnju prilikom kupovine, da u samom zeolit prahu nema još nekih dodataka. Efektivnost o kojoj se piše postiže se samo konzumiranjem čistog zeolit praha.