Ulje ruzmarina u službi vašeg zdravlja i lepote

0
50
Ulje ruzmarina u službi vašeg zdravlja i lepote
ulje ruzmarina
ulje ruzmarina

Eterično ulje ruzmarina je od izuzetne pomoći kod mnogih problema. Za benefite koje pruža ova biljka zna se od davnina. Evo nekih od njih:

 • Stres

  Molekuli mirisa ruzmarina drastično smanjuju količinu lučenja kortizola, za kojeg se zna da ima višestruke loše posledice na organizam kao što je gojaznost ili poremećaj rada štitne žlezde, povišeni holesterol i šećer u krvi itd. Nakapati ulje u električni difuzer i samo udisanje ovog mirisa podstaći će vaše telo na opuštanje.

 • Loša cirkulacija

  Masaža problematičnih područja mešavinom nekoliko kapi ruzmarinovog i maslinovog ulja učiniće čuda za vašu cirkulaciju.

 •  Oslabljen imunitet

  Ulje ruzmarina ima antibakterijska i antigljivična svojstva, zahvaljući tome čisti telo od viška ovih mikroorganizama, pa je sjajan saborac u periodu alergija i prehlada. Pomešati deset kapi ruzmarinovog ulja sa 1dcl maslinovog ulja i time masirati ruke i limfne čvorove.

 • Bolovi

  Snažno analgetsko delovanje ćete osetiti ukoliko mešavinu ruzmarinovog i maslinovog ulja namažete na bolno mesto. Ukoliko imate migrene ili manje glavobolje stavite ruku natrljanu ovim uljima tako da prekrivate usta i nos.

 • Celulit

  Masaža područja gde se nalazi celulit, gore pomenutom kombinacijom ulja,učiniće vaše telo glatkim i osloboditi vas efekta pomorandžine kore.

 • Perut i ćelavost

  U šampon koji je inače u vašoj regularnoj upotrebi treba nakapati deset do petnaest kapi eteričnog ulja i strpljivo masirati kosu i kožu glave, osim što ćete se osloboditi peruti ovaj recept podstaći će u velikoj meri rast vaše kose. Kombinacija ruzmarina i ricinusovog ili kokosovog ulja – sprečiće ćelavost.