
osvezenje iz meksicke kuhinje
Gvakamoli iz Meksika stiže na vašu trpezu, uživajte u teksturama i ukusima.
Karipski pojas blagosloven je klimom pa je raznovrsnost namirnica omogućila razvoj vrlo bogate kuhinje. Gvakamole su potpis meksičkih kuvara i biće pravi izbor za one koje obožavaju tortilje i čips.
Za ovu salatu vam je potrebno
- 3 avokada;
- 1 limeta ili limun;
- 1 kafena kašika soli;
- 1/2 velike glavice luka;
- 3 supene kašike seckanog svežeg korijandera;
- 2 srednja paradajza;
- 1 kafena kašika ispasiranog belog luka;
- prstohvat cayenne ili ljute paprike;
Priprema:
U odgovarajući sud očišćeni avokado izgnječiti viljuškom, masa neka ostane malo grudvičasta, dodati sok od limuna ili limete i sve ostale sastojke umešati.
Gvakamole rashladiti i služiti uz čips, tople tortilje ili somun. Ovo je jelo koje će vas u isto vreme osvežiti i zasititi. Ako gvakamoli spremate kao dodatak glavnom jelu, najbolje ih je dodati grilovanom mesu uz kuvani kukuruz ili pečeni krompir.