Search for content, post, videos

BIZARNO: evo koliko manikir može da košta u svetu

Manikir je vrsta usluge za koju bi se reklo da u njoj ne postoji ništa posebno što bi se moglo tako ludo naplatiti, a kamoli da dostiže cene koje je teško i zamisliti.

Manikir zvani “Encapsulation”  Leighton Denny 30.000 $

Manikir koji je obogaćen pravim dijamantima, safirima i rubinima. Ovaj metod “encapsulation” je dobio ime po tome što se mnogo stvari smešta i slaže na veoma malom prostoru kao što je nokat. Zanimljivo je da Lejton Deni ima na stotine žena iz visokog društva na listi čekanja. Na tom spisku između ostalih često se nađe i princeza Saudijske Arabije. Njegove redovne klijentkinje su Kejt Mos i Džoan Kolins.

“I Do”  Ellie Kozmetika  55.000 $ za bočicu laka

Bočica napravljena od platine u velikoj meri utiče na cenu, međutim to nije kraj. Puder od platine glavni je sastojak ovog laka pa je, kako tvrde modni stručnjaci, to savršena boja za veliki dan, tj. venčanje.

“The Iced Manicure”  Cherish Angula  50.000 $

ledeni manikir

ledeni manikir

Ledeni manikir sa cenom da se smrzneš, baziran je na prekrivanju nokatne ploče sa desetokaratnim poliranim dijamantima. Cherish je posebna firma, kojoj je manikir osnovna šifra delatnosti. Zaposleni u ovoj kompaniji prolaze kroz specijalne treninge i obuke, kako bi uspešno ispunjavali zadatak.  U  cenu od 50 hiljada dolara ulazi održavanje i skidanje dijamanata, a glasine kažu da ovaj tim “leti” na bilo koji kraj sveta zbog svojih klijenata.

Manikir “custom made”- nokti po narudžbini  Bohem- specijalno za Rijanu

manikir za zvezde

rijanini nokti manikir za zvezde

Ova Britanska kompanija bavi se isključivo izradom noktiju za velike zvezde. Napravljeni su od platine i najfinijih dijamanata, a dizajn je poseban za svakog klijenta. Najpoznatija klijentela ovog brenda su Bijonse, Lejdi Gaga, a u britanskoj javnosti se špekuliše da su i dame sudije iz X faktora njihovi klijenti.

“Gold Rush Couture” 130.000 $ za bočicu ove magije

manikir za najbogatije

gold rush lak za nokte

Ovaj luksuzni proizvod svoju cenu ne oprvdava skupim sadržajem, već je razlog ove sumanute cifre poklopac na bočici koji je izrađen od 1.100 najfinijih dijamanata nejveće tvrdoće. Do nedavno je važio za najskuplji lak za nokte na svetu, ali su se pojavila još dva proizvoda koja su oborila i uveliko prevazišla ovaj rekord.

 “Black Diamond”  Azature  250.000 $ za manikir

manikir za zvezde

black diamond azature

U sastav ovog laka ulazi 267 crnih dijamanata, napravljen je za najveće entuzijaste među konzumentima manikira. Dženifer Lopez je bila među prvim zvezdama koja je koristila Black Diamond lak. Ovakav manikir ide savršeno uz little black dress koja na etiketi ima sličnu cenu. Madona je takođe ljubitelj ovog proizvoda.

“White Diamond”  Azature  1 million $ po manikiru

manikir white diamond

white diamond azature

Ima li racionalnije cene od ove za jedan manikir, sigurno se pita populacija iz najbogatijih krugova društva na planeti. Ovu cenu teško da će u skorije vreme bilo ko da premaši ali kao što je navedeno na početku, industrija luksuza uvek donosi neočekivano. Nakon što su proizveli black diamond, Azature se angažovao na proizvodnji još skupljeg proizvoda, jer je tražnja bila više nego velika. Na bočicu je ručno ugrađeno 1.400 deset-karatnih dijamanata, a sam lak je obogaćen prahom od 98 belih brilijanata. U javnosti se ne pominju ličnosti koje su imale privilegiju i pamet da probaju ovaj proizvod, osim Keli Ozborn, na manifestaciji dodele Oskara.