Search for content, post, videos

Homeopatija – zašto je izabrati kao vid lečenja?

homeopatija kao vid lecenja

homeopatija kao vid lecenja

Homeopatija je holistička metoda lečenja koja um i telo posmatra kao celinu. Za razliku od klasične medicine homeopatija leči uzrok, a ne posledicu. Datira još od Hipokrita, a svoj današnji oblik je dobila pre 200 godina u Nemačkoj. Homeopatski princip lečenja se zasniva na doktrini “Slično se leči sličnim”. Naime, nesanica se tretira preparatima koji u sebi sadrže malu količinu kafe. Ukoliko imate kijavicu homeopatski lek sadrži crveni luk. Takođe, homeopate poštuju princip “pamćenja vode”. Prilikom spravljanja lekova shvatili su da u koju god količinu vode se razredi osnovna supstanca njena delotvornost je ista. Dakle, voda je upamtila lek koji je u nju stavljen i te informacije prenosi do svih vaših ćelija.

Homeopatija ne negira shvatanje klasične medicine. Ona ima potpuno različit pristup lečenju koje glasi “Jedno sredstvo u jednom trenutku”. To znači da uvek konzumirate samo jedan preparat koji vam je spravio homeopata. Veoma je važno znati da nijedan pacijent ne dobija iste lekove (kao u klasičnoj medicini) iako možda ima iste simptome kao i drugi pacijent.

Zašto bi trebalo izabrati homeopatiju kao vid lečenja?

1.Kad zakaže konzervativna medicina

Postoje brojni primeri gde klasična medicina dug vremenski period ne uspeva da reši problem akutnih infekcija (naročito kod dece).Često su to upale ušiju, respiratorne i urinarne infekcije. Homeopatski lekovi, spravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, pomažu odbrambeni sistem organizma. Važno je da ne postoje nus-pojave kod uzimanja ovih preparata. Mogu da ih koriste i bebe. Homeopatska metoda redukuje količinu korišćenja antibiotika.

2.Manje invazivna metoda lečenja

Nema igli! Dijagnoza se postavlja na osnovu razgovora i spoljnog pregleda (kako vam izgledaju koža, kosa, nokti, zubi). Dijagnostika uključuje i otvoren razgovor o tome šta vama smeta u vašem telu. Sistematizacijom ovih informacija homeopata spravlja lek uz koji dobijate uputstvo o korišćenju. Takođe, uvek se preporučuje da ostanete u kontaktu sa vašim doktorom klasične medicine.

3.Detoksikacija

Telo pamti sve. I koliko ste puta bili bolesni i koliko ste se lečili hemijskim preparatima. Homeopatski lekovi ne opterećuju bubrege. Čak povoljno utiču na izbacivanje materije koja je ostala kao posledica lečenja konzervativnim lekovima. U zavisnosti od nivoa hemijskih supstanci u vašem organizmu i proces čišćenja ima svoje trajanje.

4.Homeopatija i alergije

Alergije su pojačan imuni odgovor tela na određene supstance. Najčešće se javljaju na polen, ambroziju, travu, grinje, prašinu i životinjske dlake. Ređe su one na hranu, jer se jednostavno namirnica-alergen izbaci iz upotrebe. Homeopatija ima za cilj da se pacijent trajno oslobodi alergije. To se postiže odabirom odgovarajućih lekova koji čitave godine pripemaju organizam za na npr. ambroziju da bi alergijska reakcija bila mnogo blaža ili u potpunosti izostala.