Search for content, post, videos

Zašto je ženama totalno cool serijal Seksi Grad

seksi grad
seksi grad

seksi grad

 

“Seks i grad” jeste limunada 21. veka, serija i nije napravljena da se obrađuje u amfiteatru i na doktorskim studijama. Ipak, donela je nekoliko svojevrsnih revolucija koje su ženama puno značile. Ukoliko ponovite gledanje serije sigurno ćete dobiti inspiraciju ili ideju da nešto promenite ili probate novo u svom životu. Ako ništa, ono u modnom izražavanju.

1.Seksi grad i otvoreni razgovori o seksu

Zar to nije više nego revolucija, sve do kraja devedesetih, razgovor o seksu bio je teška tabu tema, a za seksipil i seksualnost bile su predodređene samo prostitutke. Iz cele priče se izuzimaju deca cveća iz Vudstoka. Možda se otišlo i malo predaleko sa revolucijom, pa danas prostitutke ne mogu na miru da obavljaju svoj posao od kvazi poštenih žena koje se utrkuje ko će objaviti eksplicitniju fotku na internetu. Junakinje serijala, otvoreno razgovaraju o seksualnim uzbuđenjima, problemima i svakako manje uzbudljivim a možda važnijim seksualno prenosivim bolestima.

2.Sloboda modnog izražavanja

Keri Bredšo, osim što je super mega sjajna i zabavna žena, pokazala je svetu da cipele i torba ne moraju da budu u istoj boji da bi mogle da izađete na ulicu, naprotiv. NJena poruka je da eksperimentišete i pronađete svoj stil i da se oslobodite modnih predrasuda. Nosite ono što oslikava vaš karakter i nećete pogrešiti. I ona je, ako se sećate, kupovala stvari na rasprodaji…

3.Karijera je važna

Kroz čitav serijal akcenat je na ženskoj karijeri, kotiranje i probijanje u poslu. Moguće je pokupiti par odličnih trikova ukoliko se bavite nekim od profesija žena iz serijala. Da je moguće sinhronizovati porodicu i karijeru dokazala je Miranda kojoj je od velike pomoći bio njen partner. Dakle dete ima dva roditelja, a ne samo mamu. Metafizika na Balkanu, možda je i bolje tako.

4.Nezavisnost žene

Na priču o karijeri se nadovezuje veoma važna nezavisnost žene. Nije akcenat  toliko na  finansijskoj nezavisnosti, koliko se ističe da je važno biti samosvesna žena koja bez obzira na bračni status ili status veze, zadržava svoj komad neba i nije joj potrebna konstantna animacija od strane muškarca.

5.Vredi se boriti i žrtvovati za pravu ljubav

Iako je serijal zdušno podržavao potrošačko društvo, priča iza priče je ustvari pritajeno nezadovoljstvo života ispunjenog samo materijalnim stvarima. Sve četiri junakinje žude za ljubavlju i vrlo neracionalno i često nesnalažljivo pristupaju istoj, što je negde možda i kontradiktorno njihovim životima i karijerama. One su, svaka na svoj način spremne da žrtvuju puno toga zarad prave ljubavi.