7 stvari koje govore da ste totalni promašaj od roditelja

0
91
7 stvari koje govore da ste totalni promašaj od roditelja
promasaj roditelja
promasaj roditelja

Biti totalni promašaj od roditelja nije uopšte teško. Ne, prema standardima 21. veka i milionima “studija” i “religija” o vaspitanju dece. Ako ste napravili navedenih sedam grešaka, vaš kiks je izvestan.

Nemate udžbenik

Kako vam nije neprijatno da odgajate dete samostalno i po svom osećaju? Toliko su se ljudi trudili da vam daju šablon za postupke. Jednostavno je, kakvo god da je vaše dete, ono će se garantovano uklopiti u udžbenik bar nekog renomiranog stručnjaka. Nisu oni knjige pisali zbog tiraža i prodaje, već da vam dokažu koji ste promašaj od roditelja i vrate vas na pravi put. Deca će vam sigurno biti beskrajno zahvalna, što niste propuštali pasuse iz knjige “Kako biti dobar roditelj”.

Wimbledon

Dete koje je navršilo 18 godina, a iza sebe nema nijedan osvojen turnir iz serije 1000, govori o vašem nedovoljnom zalaganju. Dozvolili ste sebi da vam se dete tako opusti, i ostane na nivou rekreativca sportiste i pored svih vaših ambicija. Čak je i Novak rekao “1% talenat, 99% rad”. Nije to nikakav kliše, to je realnost koju ste očigledno propustili. Ako imate znatno mlađe dete od neuspešnog prvenca, malo jače pritegnite konce i uzde. Deca obožavaju disciplinu i rutinu, kažu stručnjaci. Pritisak im je omiljena stvar, tako najbolje napreduju. Slobodno vreme je katastrofa za decu, pogotovo ako tumaraju po ulici, igrajući se nekih pustih igara sa društvom.

Ekran ne

Vaše dete gleda YouTube, pa to je grozno, krajnje degradirajuće. Internet i crtaći služe samo za stanje elementarne nepogode poput rata, snežne oluje ili tornada. Deca se zrače i bivaju gluplja, nikakve koristi od toga nema.

Ekran da

Kako je moguće da svom detetu uskraćujete pravo na moderne tehnologije? Za nekoliko godina, bez elektronskog uređaja, dete neće moći da uradi domaći zadatak. Sadržaji na engleskom umnogome pomažu da se savlada taj jezik, a vi svoje dete držite podalje od znanja.

Dodatna nastava – umetnost

Dete koje nije iskusilo umetnost do pete godine, nema pojma šta je to život. Ukoliko ste propustili da vam deca pohađaju časove glume ili pevanja, načinili ste veliku štetu. Možda jedino veća greška od ignorisanja ove dve aktivnosti, jeste da vaše talentovano dete pristupi horu “Kolibri”. To je tek prava katastrofa. Pored Leontine i Aleksandre i “pink grande” pevačkih diva, vi u neki tamo tradicionalni hor. Ccc…

McDonald’s

Dete ste odveli u tu trovačnicu?! Koja fundamentalna neodgovornost! Sigurno ste tako neodgovorni u svakom segmentu vaspitanja. Mama koja da detetu nešto što nije sama zgotovila, prekršaj je koji će da vas košta. O “smokiju” i nezasićenim mastima i da ne govorimo. Kolači sa B E L I M šećerom?! Mlečna čokolada… eee… ima li hororu kraja?