Vreme je da se probudiš, savremeni čoveče.

0
82
Vreme je da se probudiš

Vreme je da se probudiš i ustaneš iz kreveta, savremeni čoveče. Vreme je da ustaneš ranije i završiš sve što juče nisi, a gleda te sa spiska.

Javi se komšinici iako već, evo drugu godinu okreće glavu od tebe. Reci Dobro jutro, komšinice, pobogu, neće ti jezik otpasti. Ništa čoveka u današnje vreme ne može upropastiti kao dobar odgoj. Sutra je definitivno neću pozdraviti.

Inteligentna žena je neurednija i ide kasno na spavanje.

vreme je, satovi

Od danas samo proteini i zdrave masti. Šećeri isključivo nerafinisani, iz voća. Moraš da budeš jak, ali nikako grubijan. Bilo bi dobro da je saslušaš i razumeš, ali ni slučajno da ogrezneš u šonju. I popravi više taj menjač, to ti je pola sata kod majstora.

Ustani. Ustani i budi ko svoj otac, koji se svako jutro budio u 5, kako bi se obrijao i obukao jednu od 17 uredno opeglanih košulja, poređanih po bojama. Vreme je da se rešiš sve garderobe koju ne nosiš i krnjavih tanjira. Ne bi bilo loše da i šminku osvežiš. Vidi na šta ličiš.

Povuci je za kosu s leđa u datom momentu, ali pazi u kom, savetuju časopisi za jači pol. Baci sve košulje kratkih rukava, kažu svi. Pravi muškarac ne nosi kišobran, niti torbicu, nedobog sandale, roze boju. Zna sa bušilicama, odvodima, haubama, loptama svih vrsta, razume se u politiku, ekonomiju. I, nikada, ali nikada, ne plače. Saberi se.

Nazovi ekipu, predloži pivo. Socijalizuj se, ne možeš se doveka vaditi na umor. Moraš biti s ljudima. Na poslu samo proaktivno sa inicijativnom, ali pazi da nekoga u hijerarhiji ne preskočiš i ugroziš. Reci šta te muči, pričaj, ali nemoj da kukaš. Otvori se čoveče, tu smo za tebe.

Vama mladima je sve stres. Mi smo u naše doba bili srećni sa tom trinaestom platom, stanom od firme, regresom, zimnicom, farmerkama iz Trsta i novim godinama na primorju. Vama danas ništa ne odgovara.

I šta vam je taj napad panike, u naše vreme toga nije bilo?!

Veruj u sebe, na svakom ćošku. Veruj u sebe u marketu, na internetu, u fitnes sali, u banci, na stanici, u krevetu. Samo pozitivno.

Budi svoj, ali nemoj previše. Danas zubar, sutra rok na poslu, a prekosutra moram do mojih. Moraš bolje da se organizuješ. Moraš bolje i kvalitetnije da živiš. Prosto, moraš bolje.

Ispravi se, hidriraj, trepći pred računarom, treniraj, samo ljubav, samo pozitivno. Prosto moraš.

Vreme je, savremeni čoveče, da kad se probudiš, otvoriš i oči. Ali pre toga moraš da legneš i da se naspavaš, jer noću, kad je mrak, i očekivanja spavaju.

Izvor: Lolamagazin.com