Evo gde večera košta više od 600€ po osobi

0
65
Evo gde večera košta više od 600€ po osobi

U najekslukzivnijim restoranima na svetu glavni kuvari se bukvalno utrkuju koji će da ima što neobičniju ponudu, ukusnije jelo i lepši “aranžman” – dok se vlasnici takmiče koji će postići višu cenu. Najluđe u svemu ovome je što su uprkos astronomskim cenama u restoranima, liste čekanja za večeru popunjene i do godinu dana unapred.

Restoran Crissier, Switzerland

crissier svajcarska
crissier svajcarska

Restoran koji je nedavno dobio 3 Mišelin zvezdice, time postao jedan od 85 restorana koji imaju ovakav rang u svetu, naravno s’ razlogom, jer je 5.-i u svetu po prosečnoj ceni večere od 380€. Zagararntovano je uživanje svih čula i ugođaj je potpun. To su utisci kako profesionalaca, tako i gostiju.

Restoran Aragawa, Tokio

burj khalifa
burj khalifa

Ovaj restoran je 2006. godine bio proglašen za najskuplji restoran na svetu, sada deset godina kasnije zauzima i dalje visoko mesto broj 4. “Aragawa” je poznata po svojim specijalitetima od kobi govedine. Večera u ovom restoranu u proseku košta 400€.

Le Meurice, Paris

le meurice pariz
le meurice pariz

Ovaj veličanstveni luksuzni restoran, sa enterijerom po ugledu na Versajski, gde preovlađuju bronza, mermer i kristali, važi za jedan od najskuplje opremljenih restorana sveta. Cena večere sa desertom je u proseku 520€, a posebno su poznati po neverovatnim poslasticama od voća i čokolade.

Ithaa restaurante, Maldives

ithaa restaurant
ithaa restaurant

“Ithaa” na lokalnom jeziku znači biser, a sa očiglednim razlogom i nosi to ime. Smešten je 5 metara ispod vode u Indijskom okeanu. Ovde možete probati razne specijalitete, od kavijara do angus govedine. Deca mogu da ručaju u restoranu, ali je vreme večere rezervisano samo za odrasle. High class dress code je obavezan. Prosečna cena večere je 650€.

Sublimotion, Ibiza

sublimotion restaurant
sublimotion restaurant

Glavni kuvar ovog restorana Pako Rančero, okarakterisao ga je kao radikalno drugačiji. Dodatna doza ekskluzivnosti je ta što restoran ima samo 12 mesta. Večeru čine 20 različitih jela, iskombinovanih tako da vam potaknu sva čula i emocije takođe, naročito kada vam stigne račun od minimum 1700€ po osobi.