Top lista 6 NAJSKUPLJIH parfema na svetu

0
36
Top lista 6 NAJSKUPLJIH parfema na svetu

 Hermes’ 24 Faubourg Extrait 1.500$

Parfem je dobio ime po adresi glavne Hermes prodavnice u Parizu. Pažljivo odabrane latice najsofisticiranijeg cveća poput jasmina, narandže, irisa i vanile u sastavu su limitirane serije ovog luksuznog parfema koji se proadao u samo 1000 primeraka u celom svetu.

 

hermes parfema
hermes 24 faubourg extrait parfem

 Chanel No 5 parfum grand extrait 2.100$

Coco Chanel je želela da napravi parfem koji niko neće moći da kopira. Po nalogu Coco, dizajnerka Ernest Bo je u izradi ovog parfema 1921. godine, koristila tada najskuplje moguće poznate sastojke kako bi izradila najčistiju varijantu ovog najpoznatijeg svetskog parfema. I dan-danas je ovo limitirano izdanje kuće Chanel, čije su serije veoma male.

chanel no5 parfema
chanel broj 5 najcistija nota

 Caron’s Poivre 2.200$

Napravio ga je Mičel Moriseti  1954. godine. Ovaj parfem ima veoma jaku notu i posvećen je hrabrim muškarcima i ženama. Dominira aroma bibera i cveća, koju dopunjavaju mirisi drveta. U pitanju je Bakarat bočica napravljena od najfinijeg kristala sa poklopcem od osamnaestokaratnog  zlata.

caron1.jpg
caron parfem specijalno izdanje

 Clive Christian’s No.1  2.500$

clive perfume limited edition
clive limited edition parfem

Parfem koji prosto miriše na luksuz. Ni na koji način nije bilo štednje kada je bila u pitanju izrada ovog proizvoda. Svi sastojci su pažljivo odabrani i spojeni tako da je prosto nemoguće odoleti mu. Vanila, ćilibar, jasmin, ruža, sicilijanski oraščić… Bočica je ručna izrada kristala, a poklopac je napravljen od hirurškog srebra pozlaćenog dvadesetčetvorokaratnim zlatom.

 Baccarat’s Les Larmes Sacrees de Thebes  2.800$

thebes.jpg
baccarat tebine suze parfem

“Svete Tebine suze”, je miris misterije noći i zavođenja, predviđen je za žene koje vrlo dobro znaju šta hoće. Bakarat bočica je izradjena ručno od ametista, sa ubačenim žutim kristalom u centar u obliku balona, što čini ovaj parfem jednim od najneobičnijih rešenja ambalaže za ovaj proizvod na svetu.

 Clive Christian’s Imperial Majesty 215.000$

clive imperial majesty perfume
clive imperial majesty parfem

Poznata parfemistkinja Roja Dov napravila je ovaj parfem od ružinog ulja, jasmina i italijanskog cimeta. Bočica je ručna izrada od kristala koji je neverovatno težak za obradu, pri proizvodnji svaka treća bočica pukne! Poklopac je napravljen od osamnaestokaratnog zlata sa petokaratnim brilijantom u centru.