Search for content, post, videos

UGG – obožavane zimske casual čizme ili zepe

uggs

Ugg su australijske čizme napravljene od ovčije kože. Poznate su još od 1920. godine na tom kontinentu. Koristile su se u ruralnim predelima isključivo kao izvrsna izolacija stopalima čobana. Kasnije, ’50.-ih, ’60.-ih, ’70.-ih postale su popularne među surferima. Tih godina, takođe, počelo je masovno korišćenje “ugg”-ica umesto papuča za po kući. I danas najviše liče na kućnu obuću, međutim od kraja devedesetih postaju svetski popularne kao modni trend ulične mode.

I danas su osporavane od strane mnogih modnih znalaca, ali ono što niko ne može da ospori je da su neobjašnjivo tople i udobne! To je verovatno i najveći razlog zašto nikada neće biti odobrene od strane mainstream trendova. Moda nije udobna, nego je uvek nova, ekscentrična i uzbudljiva. Većina ljudi na planeti ipak nisu toliki robovi mode i prihvatili su UGG kao neki novi casual boho stil, koji omogućava ženama da izgledaju cool a da im stopala ne prolaze kroz smrzavanje prvog stepena.

UGG su unisex čizme, međutim daleko su popularnije među ženskom populacijom. Kako su tačno nastale i ko je prvi počeo da ih proizvodi ne zna se tačno, jer danas postoji oko 70 kompanija u Australiji koje u svom nazivu sadrže reč UGG. Inače taj naziv je takođe izvorni – narodni, i označavao je baš tu obuću koja greje. Nešto kao sukno u Crnoj Gori, na Novom Zelandu i Australiji bilo bi – UGG.

Najprodavaniji model

Najprodavaniji model “Ugg” čizama u kamel boji bio je najveći proboj ovog brenda na svetsko tržište. I danas one spadaju u tri najprodavanija “Ugg” proizvoda.

uggs

uggs cizme

Mmmm crveno

Crvenkapa rules. Za one koji vole predimenzionirane zepe i to još u crvenoj boji. Crvene čizme na belom snegu i uopšte u sred zime mogu samo da vam poprave raspoloženje.

uggs

crvene ugg

Saradnja UGG i Chanel modne kuće

Verovatno se Coco krsti i levom i desnom šta su joj naslednici načinili od brenda. Pa zar bisere na zepe, pobogu ljudi?! Saradnja ove dve kuće finansijski je ipak urodila plodom i nastaviće se, kako tvrde kompanije.

uggs

chanel i ugg

Hard core

Najizdržljivija Ugg obuća, koja je sve češće korišćenja po brdima i gorama u bljuzgavim i prehladnim danima. Ponekad se u Severnoj Americi mogu videti i na stopalima onih koji u toke zime rade na građevinskim radovima.

uggs

ugg hard core

Uggs i izlazak

Šljokice, kamo nego u noćni provod?! Ohrabrenje za devojke. Kada izađu uveče, mogu da šljašte i da im bude toplo i udobno u isto vreme.

uggs

ugg sljokice

Model čarapa

Vrhunski spoj krzna i konca i pravi BOHO look. Omiljeni komad među trendseterkama, uggs koje imaju najviše karaktera. Lako se kombinuju i sadrže dozu alternativne elegancije koja vam omogućava da ih iznosate uz neku cool zimsku haljinu uz koju će i ovaj tip obuće izgledati ženstveno.

uggs

bele ugg