Search for content, post, videos

Film koji ume svakog puta da te oduva sa lica zemlje

film
film

killing me softly

Film. Prelepa sedma umetnost koja je obeležila dvadeseti vek. Bezbroj revolucija i koraka unapred donela je upravo ona. U moru boza Holivudske “A” produkcije teško je pronaći delo koje ima bilo kakvu vrednost. S druge strane, alternativne producentske kuće i izdanja doneli su pregršt genijalnih filmova.

Evropski filmovi donose neku napetost od koje se mozak zgrči. Od subrealnosti margine na ulicama zapadne Evrope sve do onih ostvarenja koje vas bacaju u teški znak pitanja. Najblaži je utisak ” šta je pisac hteo da kaže”, a najjači “zašto je meni sve ovo trebalo”. Najteži su ipak stari jugoslovenski soc-realizam filmovi u kojima Anita Mančić i Sonja Savić igraju glavne uloge. Noćna mora od koje nema oporavka i duže od tri dana. Redovnija konzumacija istih dovodi i do ozbiljnijih oštećenja – kako mentalnih tako i duševnih.

No, tema je film koji obara s nogu.

Žanrovski realnost i boza u isto vreme, loš zaplet i još luđi rasplet. Međutim, sve ono između – doslovce ostavlja bez daha. Film “Killing me softly”, preveden na srpski kao “Ubij me nežno” ne kotira se kao neko bajno ostvarenje na internetu. Ono što ovo ostvarenje donosi je strast i erotika koji parališu gledaoca. Za sve one senzualne i strastvene ovaj film je beg od stvarnosti.

Lik Joseph Fiennes-a je muškarac kojeg bi svaka žena poležela. Bar na kratko. Njegova nepredvidivost i seksualna moć kojom obasipa partnerku, čini ga neverovatno privlačnim. On je odlučan a nežan, grub a senzualan, a što je najdivnije od svega – ludački determinisan. Uspeh u svakom smislu. Sportista i umetnička duša ostvaren i u finansijskom smislu. Da li je to uopšte moguće?! Lik je sigurno bio nadograđivan od strane nekoliko desetina iskusnih žena. Zar ne mašta svaka devojka o muškarcu koji je inspiriše da bude najbolja što može i da se oseća seksi u svojoj koži?

Ona je spremna da sve učini za njega, a naboj strasti ih vodi u iskušenja. On je nju oživeo, dok su se mazili ona je disala. On je njoj ONAJ NEKO. Popalio je sve lampice njenog života. Ona je u njemu probudila ljubav. Pogledajte sami kako je to izgledalo i kako se završilo… Killing me softly…