Search for content, post, videos

TRENDOVI koji ne zaslužuju modu!

modni trendovi
modni trendovi

modni trendovi

Trendovi, kao vodič kroz društveni život imaju hordu zaljubljenika i pratilaca. Istorijat mode je veoma dugačak i obiman, doseže do samih korena ljudskog društva. Oduvek su ljudi brinuli o tome kako izgledaju, jer odabir vaše odeće govori mnogo o vama. Međutim, postoje trendovi koji nikad nisu smeli da uđu u modu! Srećom, nisu se u njoj dugo ni zadržali.

Helanke

Uzane poliester-pantalone. Osim što je materijal od kog se prave izuzetno štetan po zdravlje (i okolinu) ne postoji nijedan modni mag koji može da vas ubedi da vam stoje lepo. Te uske stvari služe isključivo za sport (sa razlogom). Estetika “usecanja” preuzanih helanki u svaku poru, u najmanju ruku je prosta i ne zaslužuje svoje mesto u velikom pojmu kao što je moda.

Muške štikle

Muški kombinezoni, košulje cvetnog dezena i izuzetno velikih revera. U stvari sve što su muškarci nosili ’70.-ih, a ličilo je na žensku odeću. Jednostavno, ne!

Grejači

Modu ’80.-ih je promovisala Jane Fonda i njene vežbe za lepo telo. Ali, aman, da li je ikad iko video tu ženu da izlazi na ulicu u trikou, sa trakom na glavi i grejačima oko zglobova? Ali je zato primećen popriličan broj ženske populacije koji je to radio. Nakratko se trend grejača pokušao vratiti u modu s’ početka XXI veka. Hvala nebesima, bezuspešno.

Naramenice

Mali sunđer koji je prišivan na košulje, jakne, sakoe, kapute. Valjda da bi ramena izgledala šire. A to što su ramena bila kockasta i kod muškaraca i kod žena, bolje da se zaboravi.

Lisica umesto šala

Ubijanje životinja zarad očuvanja telesne toplote je oduvek primenjivano. Ali postavljanje mrtve životinje oko vrata zarad trenda i mode je potpuno neopravdano. Na stranu to što izgleda užasno, to je i prilično nehuman čin.

Saten

U bilo kom obliku. Taj klizeći, sjajni materijal se vinuo u modne visine ’90.-ih i bivao korišten za sve. Pantalone, haljine, košulje. Vrlo nezahvalan za nošenje jer se gužva samo od nepristojnih pogleda.

Plišane trenerke

Ova tekstilna tvorevina je započela svoj život na dalekom Zapadu početkom XXI veka. Korištene su sve boje iz duginog spektra, a ukrašavane su štrasom. Uz ovakvu “trešu” propratni momenat je uglavnom bio Bišon, Maltezer ili Jorkširski terijer na povocu. Verovatno zato što se nijedna tašna ne uklapa u taj autfit.

Čipkane čizme

Čizme su napravljene sa jednom svrhom – da čuvaju glavu. Doslovno, njihova funkcionalna upotreba je korišćenje u hladnim i vlažnim uslovima. Stoga, osim što letnja verzija čizme nema nikakvu svrhu, ni estetski momenat nije zadovoljen. Hekleraj na nogama?! Ne, ne, nikako.