Search for content, post, videos

Trend za svaku sezonu – TRENCH COAT!

trench coat
trench coat

trench coat

Trench coat, “trenčkot” ili kišni mantil. Godina rođenja-1850. Na početku svog modnog puta skrojen za vojsku. Pravljen od vodonepropusnog materijala (otuda i danas naziv kišni mantil) da bi štitio vojnike u rovovima. U Prvom i Drugom svetskom ratu trenčkot je bio obavezna odeća oficira. Tek posle ’50.-ih godina ulazi u komercijalnu upotrebu. Definitivno vanvremenski komad koji treba imati u svom garderoberu.

Prepoznatljiva boja mu je bež, ali se danas pravi u gotovo svim ostalim bojama. Vrlo lako se uklapa u većinu modnih kombinacija. Možete ga nositi uz farmerice i baletanke tokom dana. Uveče će izgledati sjajno preko haljine, uz visoku štiklu. Obzirom na minimalan broj detalja koji ima na sebi (dva reda dugmadi i kaiš sa šnalom) dozvoljava da oko vrata stavite ešarpu. Uz šešir ili beretku izgledaćete potpuno šik.

Sa njim uvek izgledate sređeno. Kroj izdužuje liniju pa stoji gotovo svakoj figuri. U zavisnosti od modnih zapovesti jedne sezone ovaj mantil je zaista u stanju da istrpi sve. Traje već 60 godina u neizmenjenom obliku. I svake sezone je aktuelan. Ono što je mala crna haljina među haljinama i bela košulja među košuljama, to je i trenčkot među mantilima. Obavezni deo garderobe, klasičan komad koji uvek priča istim jezikom! Sveden, a potpun.