Terapeut iz Saudijske Arabije savetuje kako pravilno istući ženu

0
79
Terapeut iz Saudijske Arabije savetuje kako pravilno istući ženu

Porodični terapeut Khaled Al-Saqaby iz Saudijske Arabije je za sve, kako sam kaže, prave muslimane snimio “edukativni” video o škakljivom problemu fizičkog kažnjavanja žena.

U Saudijskoj Arabiji žene se još uvek smatraju građanima drugog reda. One nemaju pravo glasa ni na izborima, ali ni u kući, unutar porodice. Ne smeju da voze automobile, a van zemlje mogu da otputuju samo nakon što to odobri njihov muški staratelj.

Šta je priručnik za seks iz 1894. godine savetovao ženama?

Zbog ovakvog položaja žena, uopšte ne čudi da je rasprava o pravilnom načinu kažnjavanja deo ozbiljnog diskursa u nekim društvima. Ljudi o tome zaista razgovaraju ozbiljnih lica i istih takvih tonova. Kao i gorepomenuti terapeut koji svoj video o pravilnom kažnjavanju počinje saznanjem da je fizičko kažnjavanje žena vrlo škakljivo pitanje koje skriva mnoge zamke.

Ali, uz pomoć Alaha, premostićemo i taj most, uveren je terapeut.

terapeut

“Verujem da se problem javlja kada muškarci ne znaju kako da se nose s neposluhom žene. Neke žene ne slušaju svoje muškarce i prave greške. Zato bi ih, kaže Alah, prvo morali savetovati. To je prvi korak u disciplinovanju žene.

Prvo je treba podsetiti na prava muškarca i obaveze žena, tako je govorio Alah. Nakon toga dolazi drugi stepen kažnjavanja – odbacivanje u krevetu. I ovde neki muškarci prave greške, što dodatno produbljuje probleme. Ako muškarac napusti svoj krevet i ode u drugu kuću, svi će znati da postoji problem. Poenta odbacivanja u krevetu je disciplinovanje žene, a ne iznošenje prljavog veša u javnost. Ostanite u krevetu i okrenite joj leđa ili spavajte u drugom krevetu u istoj sobi. Jedna žena mi je jednom rekla da je to najbolji način disciplinovanja. Ako muškarac napusti sobu, njoj će biti lakše i to neće shvatiti kao kaznu.

Treća faza disciplinovanja žene je fizičko kažnjavanje. Morate zapamtiti kako se ono mora koristiti za disciplinovanje, a ne za iskaljivanje ljutnje i besa. Pritom se moraju zadovoljiti određeni islamski standardi. Ženu ne bi trebalo tući drvenim štapom niti maramom za glavu, kao što to neki rade. Ne smeju se koristiti ni oštri predmeti što neki muškarci, nažalost, rade.

Žene bi trebalo tući krpom ili konopcem, jer nije cilj povrediti je nego naterati da oseti da je kriva.” Terapeut je naglasio kako neke žene nažalost žele biti ravnopravne sa muškarcima i to pokazuju kada ulaze u rasprave sa svojim muževima ili ih izazivaju, na razne načine. Stoga, uveren je on, je važno pravilno istući ženu da bi onda ona postala bolja.

Izvor: 6yka.com