5 stvari koje jesu i 5 stvari koje definitivno nisu ljubav

0
98
5 stvari koje jesu i 5 stvari koje definitivno nisu ljubav
definitivno ljubav
definitivno ljubav

Ljubav ljudi doživljavaju na različit način, međutim postoje stvari koje je bar okvirno definišu. Složena emocija koja pokreće svet, često zbunjujuća, i tužna ukoliko je jednostrana.

Ljubav zna za kompromis

Mora da zna za kompromis, jer kada nekoga zaista volite, spremni ste da se odreknete nekih stvari u korist partnera. Postoje situacije kada vaš mali gest popuštanja može da bude od ogromnog značaja za partnera.

S druge strane ljubav nije…

Da potpuno promenite svoj život zbog nekoga.  Ne treba menjati svoj lični opis, podilaženje nekome sakaćenjem svog karaktera, je laganje a ne ljubav. Ličnost i karakter žive i iza glume i ogromnog kompromisa i pre ili kasnije će izaći na površinu. To može da bude strašno razočarenje i raskol.

Kad imaš s kime da deliš misli – definitvno ljubav

Iako će nekima da zvuči patetično, bez deljenja misli, i razmene stavova, u čemu je poenta zajedništva u ljubavi!? Kada je neko voljen i voli, neće imati problema da bude otvoren. To je između ostalog jedan od ključeva uspešnih veza. Komunikacija bez cenzure.

Ali daviti nekog stvarno nije ljubavno

Lepo je komunicirati o stvarima koje vam se ne dopadaju kod partnera, ali zvocanje je posebna kategorija. Niko ne podnosi konstantnu negativnost i kontrolu nad sobom. To ljubav neće podneti dugo.

Podrška u teškim vremenima

U dobru ali još više u zlim vremenima, ljubav je na iskušenju. Davati podršku u teškim okolnostima i životnim situacijama dokaz su itekakve naklonosti. Samo prava ljubav opstaje u momentima kada se na život survaju smarajuće i opake okolnosti.

Ali nije ljubav nekoga vući kroz život

Nemoguće je pomoći nekome, ko nema želju samom sebi da pomogne. Vući nekoga kroz život prosto nije smisleno. Prolaznost nalaže da se ipak tu i tamo udahne neki tračak lepote života, a to je gotovo nemoguće pod ovakvim okolnostima.

Prijatnost 100%

Jako je važno da se osećate prijatno u svom ljubavnom gnezdu. “Hodanje po jajima” u odnosu nije nimalo zabavno. S druge strane toplina, koju ljubav kreira, lekovita je za svakog člana male ljubavne zajednice.

Nije ljubav uzeti nekoga zdravo za gotovo

Ne podrazumevajte ljubav uvek. Ona zahteva trud i rad, veliko zalaganje oba partnera. Ako uzimate svog partnera zdravo za gotovo, odnos će početi vrlo brzo da se urušava. Najpre će nestati sjaj i strast, a onda i sam smisao odnosa.

Ta prelepa emocija dolazi sama

Ljubav dolazi sama i nenadano. Možda je nekad davno, u doba ugovorenih brakova uspela da izraste ni iz čega praktično, ali je pravilo da je ona ipak spontana, pre svega. Ne možete sebe naterati da volite nekoga. Ona postoji ili ne.

Definitivno nije trofej ili pobeda

Ljubav nije trofej niti bilo kakva pobeda u životu. Ona može da donese novi život. Ali ako smatrate da ste nekoga osvojili kao trofej ili ste to sami, ne računajte na to da ljubav ispunjava vaša srca.