Ajlajner flomaster – najnoviji trend u šminkanju, lako i praktično

0
98
Ajlajner flomaster - najnoviji trend u šminkanju

Ajlajneri su dugo važili za deo šminke koji je rezervisan samo za profesionalce. Ili za one baš uporne koji su se toliko puta našminkali da su do savršenstva uvežbali poteze četkicom. Većina devojaka je odustajala od njegovog korišćenja zato što im nije odgovarala četkica, ili se prebrzo skinu, ili se presporo suše pa se precrtavaju na gornji kapak. Sa druge strane, ovaj deo šminke je oduvek mamio devojke jer veoma dobro vizuelno povećava i “uobličava” oči. Svetski make up brendovi su kreirali proizvod – ajlajner flomaster koji umnogome olakšava šminkanje.

Za razliku od standardnog tečnog ajlajnera – tzv. “tuš”, kod flomastera ne morate da pazite na debljinu četkice. Takođe, problem vam ne može praviti ni gustina mastila, jer je tečnost kompaktna i nalazi se u patroni, kao kod običnog flomastera za crtanje. To mu produžava rok trajanja, jer se ne suši prebrzo. Za razliku od onih u teglici, ajlajner flomaster je dobro pigmentovan. A kao njihovu najveću prednost, šminkeri izdvajaju da se nanose lako kao ajlajneri u olovci, ali da ostavljaju trag kao tečni ajlajner. Pored niskobudžetnih ajlajnera koje možemo naći u drogerijama, mi vam predstavljamo izbor od 7 najbolje kotiranih ajlajner flomastera, prema ocenama profesionalnih šminkera.

Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner

ajlajner flomaster
maybelline master precise

Super tanki i precizni, ajlajner flomaster kuće Maybelline omogućava i navećim amaterima da precizno iscrtaju liniju oko oka. Ova kozmetička kuća može da se pohvali proizvodom koji ima veoma tanku četkicu tako da je veoma lako raditi sa njim.

Kardashian Beauty Deeply Felt Precision Eyeliner

ajlajner flomaster
Kardashian Beauty Deeply Felt Precision Eyeliner

Posle seta olovki za puna usta, izgleda da klan Kardašijanovih ima ozbiljne planove kada je šminka u pitanju. Naime, njihov ajlajner flomaster je pobrao veoma dobre kritike, kako šminkera tako i običnih žena. Ovaj ajlajner je idealan za iscrtavanje tzv. baby cat eye. Prednost mu je u tome što možete da podešavate debljinu linije aplikatorom koji dobijete uz sam flomaster. U zavisnosti od jačine pritiska, i boja će biti svetlija ili tamnija.

Tom Ford Beauty Eye Defining Pen

ajlajner flomaster
Tom Ford Eye Defining Penin Deeper

Ajlajner flomaster koji nosi potpis Tom Forda ne može biti loš. Naime, ovaj flomaster ima dva kraja i oba se koriste. Na jednom kraju se nalazi tanki flomaster za precizno iscrtavanje tankih linija i za precizno bojenje prostora između trepavica. Na drugom kraju se nalazi četkica koja služi za podebljavanje linija i razmazivanje mastila. Formula je veoma razmaziva, a ekstra crna boja vrlo postojana.

Laura Geller Eye Calligraphy Liquid Eyeliner

ajlajner flomaster
Laura Geller Eye Calligraphy Liquid Eyeliner

Ajlaner flomaster ove kuće je inspirisan kaliografskim olovkama kojima se postiže opušten, grafički izgled. Nagib na vrhu flomastera vam omogućava da izvučete ravne linije i većinu oblika. U setu stižu tri ajlajner flomastera, od kojih je classic liner preporučen za početnike, dok su druga dva za nešto veštije.

CK One Color Eyeliner Marker

ajlajner flomaster
ck one colour eyeliner marker

Ajlajner flomaster napravljen za iscrtavanje tzv. mekih linija. Namenjen svim damama kojima je izgled tečnog ajlajnera isuviše težak i strog. Sa ovim ajlajnerom možete postići preciznu, ali nešto deblju liniju. Sa druge strane, idealan je kao baza za smokey eyes, jer je razmaziv dok se ne osuši.

L’Oreal The Infallible Blackbuster

ajlajner flomaster
L’Oreal The Infallible Blackbuster

Ukoliko želite da iscrtate liniju koja je deblje na kapcima, a tanja na krajevima istih, ajlajner flomaster kuće L’Oreal će to učiniti gotovo sam. Doduše, potrebna mu je mala pomoć vaše ruke, ali je četkica zajedno sa mastilom toliko laka za rukovanje da su neuspesi gotovo nemogući.

Marc Jacobs Beauty Magic Marc’er Precision Pen

ajlajner flomaster
marc jacobs liquid eyeliner

Jedan od najbolje kotiranih, naročito od strane profesionalnih šminkera. Naime, ukoliko znate da će vam dan trajati 18 sati i da sve to vreme “morate” da izgledate besprekorno, izaberite ajlajner flomaster sa potpisom Marc Jacobs-a. Koliko god da ga nosite ne razmazuje se pa bi verovatno preživeo i spavanje (mada to nije naša preporuka). U skladu sa ovom postojanošću, ovaj flomaster je izazov za skidanje (iako se ne kvalifikuje kao vodootporan). Boja je pigmentovano crna, a debljina linije je srednja. Još jedna stvar zbog koje je obožavan – nikad se ne preslikava na gornji kapak!