Search for content, post, videos

Ako te smara pitanje “gde ćeš za Novu Godinu?”

da li vas smara ng
da li vas smara ng

nova godina u beogradu

Sve je više onih koje sve više stvari smara. I tako to otrcano pitanje “gde ćeš za doček” iritira te preparirane intelektualce, jer Bože moj, oni se ne bave takvim trivijalnim imbecilnostima kao što je doček Nove Godine. Ne u ovom životu. Ma nikad. Sve u fazonu “e šta me pitaš gluposti” i kao prevaziđi, zaobiđi, s pameti mi moje neprikosnovene siđi.

Ako nisi smoren kad te neko pita “GĆZNG”, totalno si out, nema te više ni na samolepljivim sličicama. Skaču ljudi ko opareni, ko da si im opsovao nešto, a ne da ih pitaš gde će se zarakijati i izđuskati tog 31.decembra ove odlazeće godine. Zameniše se teze, pa nije sa’rana u pitanje dovedena, već onaj smisleni svečani izlazak koji ima za cilj da se stvarno neke muke i jadi ostave iza sebe, i polako se krene s nekom novom pijanom nadom u bolje sutra. Pa svi vam te noći požele sreću, zar je to malo?! Zato su oni koji slave bar do 15. januara izvan depresivnog stanja i u najdivnijem stanju euforije.

Kad se čeka NG u kafani, hotelu, restoranu, klubu ili bilo gde van kuće, razočarenje u večeru mnogo je manje od razočarenja u kompletan j… tv program.

Televizija vam prosto onemogući taj prelaz iz stare godine u novu, iz prostog razloga što svake godine prikazuje iste face sa istim glupim kezom i skečevima, da pre imate osećaj da vas je vremenska mašina prebacila u 2000. godinu i čekanje novog milenijuma. Još uvek se inače nisu dogovorili kada je gos’n Novi milenijum počeo. Možda je to razlog konstantnih repriza. Ta agonija ponovljenog kompletnog repertoara je možda delo neke Više sile koja nas je ubacila u scenario filma Dan Mrmota.

Sve u svemu, uvek bolja opcija je izlazak. Već tako obučeni i sređeni bar možete da napustite mesto ukoliko vas iritira. Pidžama parti kod kuće osuđuje vas na tv prijemnik ili net koji još uvek ne nudi program hologramske teleportacije na mesto gde biste poželeli da budete u datom trenutku.

Ali eto, ljude smara i to. Pa štrikaj nakurnjake onda preko cele godine i uživaj. Nemoj nikad da izlaziš i sakrij se od gužve. Pa nije to gužva čoveče, to su ljudi! I svi oni su te noći izlašli sa dobrom misijom. Da slave prolaznost. Tu istu koja nam garantuje da smo određeno vreme na planeti. Pa treba je proslaviti. Jer ovo je samo međuvreme.

I ruska salata pažljivo sročena ima bolji ukus nakon mamurluka. A gde ćete vi za doček?