Search for content, post, videos

Slana novogodišnja trpeza za potpuno uživanje u dočeku nove 2017.-e

novogodisnja trpeza

Novogodišnja trpeza i spremanje iste za većinu domaćica ume da se pretvori u noćnu moru. Sarme, pečenje, pite, hladne salate. Minimum ceo jedan dan proveden u kuhinji. Ukoliko niste tip koji bi naručio nešto, a ne biste baš za to ni da provedete sate opasani keceljom mi vam nudimo predlog slane novogodišnje trpeze. U pitanju je egzotična egzibicija sa hranom koja će sigurno zadiviti vaše goste.

Dinja opasana pršutom

dinja sa prsutom

dinja sa prsutom

Stari, dobri zalogaj koji kombinuje slano i slatko. I bez izuzetka, svaki put uspeva. Masna i slatka dinja, koja je u zimskim mesecima dostupna u marketima, i slana, tanko sečena visokokvalitetna pršuta čine pravi ljubavni spoj. Dinju možete iseckati na kockice veličine zalogaja i upakovati u omotač od pršute ili je pak spremiti sečenu na kriške i obaviti listom pršute. Za koju god varijantu da se odlučite, budite sigurni da se ovim predjelom načinili pravi korak.

Buđavi sir sa kruškama i grožđem

buđavi sir sa kruskom

buđavi sir sa kruskom

Bilo da se odlučite za salatu ili za sitne zalogaje, sa ovom kombinacijom postajete apsolutni pobednik večeri. Kombinacija slatkog, svežeg voća sa jakim ukusom buđavog sira je neraskidiva. Ukoliko se odlučite za salatu, neka vam baza bude zelena salata (iceberg ili neka druga, hrskava) koju možete obogatiti i koštunjavim voćem. Ako se pak odlučite za zalogaje, možete na drvenu platu servirati sir, grožđe, kruške i uživati do poslednjeg daha.

Suvo voće sa koštunjavim plodovima

suvo voce i kostunjavi plodovi

suvo voce i kostunjavi plodovi

Činija sa orasima, bademima, lešnicima, indijskim orasima, kikirikijem, pistaćima se besprekorno slaže sa činijom u kojoj su suve šljive, grožđe, brusnice, smokve. Pored svega ovoga, servirajte gostima tanjr na kom su razne vreste sireva. Od oniih kravljih, preko kozijih, tvrdih, polumekih i mekih. Neka svako sam sebi napravi svoju kombinaciju. I, odaćemo vam tajnu- šta god da vaši gosti odaberu, biće zadovoljni. Ova neprikosnovena predjela zadovoljavaju i najveće sladokusce.

Grilovana piletina sa slatkim sosom

grilovana piletina i slatki sos

grilovana piletina i slatki sos

Novogodišnja trpeza ne može da prođe bez mesa. Ipak, neka ti zalogaji budu mali i slasni. Meso na ražnjićima će utažiti glad kod mesojeda, a vi ćete nesmetano moći da uživate u dočeku nove 2017.-e godine. Možete ih pripremiti i dan ranije i ostaviti da prenoće u nekom sosu. Ili ih pak samo izgrilovati (može i u rerni) tokom same večeri. Slatki sos od višanja, malina ili nara ćete lako skuvati još u pripremnoj fazi, jer se najbolje slaže kada je sos hladan i meso toplo. Nema sumnje da gosti neće imati zamerke.

Novogodišnja trpeza treba da bude uživanje i za domaćicu koja sprema i za goste koji uživaaju u hrani. Nadamo se da smo vam ovim predlozima barem malo olakšali.