Search for content, post, videos

Rijaliti – Ana Karenjina na teniskom turniru u Majamiju, obrazovni program

obrazovni program

“Usvojite novi obrazovni plan i program za sve stanovnike Srbije”…

Pogledajte izjavu starlete o Ani Karenjini…

“Uzmite daljinski, mi to ne gledamo, Ja i moja deca ne obraćamo pažnju, isključite kanale koji emituju rijalitije…” To su reči koje se najčešće mogu čuti kao komentari na kritike rijaliti programa. Ugasi svetlo Srbijo, u slobodnom prevodu. Zažmurite svi pred onim što tako agresivno ispira mozak čak i onima koji nisu konzumeri pomenutih sadržaja.

obrazovni program

obrazovni program

Standardi se spuštaju a mi bismo trebali da ćutimo. Čak i kad ne pratite na televiziji ovakve bljuvotine, neće vas zaobići bar poneka informacija o aktuelnim učesnicima i događajima tih leproznih emisija. Mnogi su pre nas ignorisali, pa smo stigli danas, gde ?

Nisam sigurna, ko i gde učestvuje, no povremeno naiđem na neki klip ili vest o tome šta se dešava na tom “zvezdanom nebu”. Izbegavam da čitam ukoliko nije baš alarmantno.

I dok u špic terminima, u rijaliti programu, praktično škart od ljudi nosi uniforme Vojske Srbije, država jedva opstaje u komadu. Koje bi moglo da bude veće poniženje za jednu zemlju? Hajde svi da se pokidamo od smeha, i ne kažemo ama baš ništa. Sačekajmo samo dno svi zajedno u tišini, bez pobune.

Dobro poznata izjava izvesnog političara o koncertima Betovena u dvadesetom veku nije ništa posebno stravična kao izjava uživo u programu jedne od učesnica rijaliti šou-a da je Ana Karenjina upravo osvojila teniski turnir u Majamiju. “Kulturno – obrazovni” program televizija Hepi i Pink, su nadam se ovog trenutka dotakli vrhunac.

Jedino što može da bude gore i očekuje se kao sledeći logični tragikomični zaplet je da su Puškin i Jesenjin upravo izašli iz zatvora i ordiniraju sa starletama po beogradskim splavovima.

Tolstoj je ionako teniski trener. Pa lepo da se starlete pohvale kako su im ruski klasici o njihovoj lepoti napisali čitavu gomilu nekih srceparajućih stihova. Ionako se prekraja istorija svakodnevno, ovo i ne bi bila neka strašna stvar.

Bila bi prava šteta da se svi učesnici rijaliti programa, poput Ane Karenjine bace pod voz, ali ne bi bilo loše da ostanu neko vreme na pruzi. Nekoliko decenija bar. Zajedno sa producentima i stvaraocima imbecilnih sadržaja. Vreme je da se upali svetlo, otvore oči i podignu zavese!