Ranac – neophodni asesoar za jesen 2016.

0
50
Ranac - neophodni asesoar za jesen 2016.
michael kors
ranac michael

Torbe koje su ove jeseni prošetale modnim pistama napravljene su od najrazličitijih materijala. Mešavina kože i platna, krzneni dodaci, torbe od štofa i teksasa. Stiče se utisak da je ove sezone parola Što više to bolje. Ni oblici ne zaostaju za ovom raznolikošću materjala pa imate torbe klasičnog, trapezastog oblika, ovalne, poput tubusa ili okrugle. U modu su se ponovo vratili tzv.cegeri koji se prave od najrazličitijih štofanih materijala, sa što šarenijim printom.

ranac ukrašen bedževima
ranac ukrašen bedževima

Ipak, ultimativni hit ove sezone je ranac. Praktičnu svrhu ovog asesoara ne treba posebno isticati, naročito ukoliko ste mama. Jer, nošenje ranca ostavlje ruke slobodnim, što itekako olakšava. Veličine su veoma različite tako da imate one koji su izuzetno mali i doslovno predstavljaju privezak na vašim leđima. A rame uz rame, sa njima idu i oni srednje veličine. Ono što ih vezuje pored praktičnosti, jesu dodaci koji ovu jesen čine šarenom. Obzirom da je krzno hit ove sezone, kaiševi od krzna i ranac od teksasa imaju najbolju prođu. Takođe je in i ruksak pravljen pačvork tehnikom (kombinovanje različitih vrsta materijala). Uz svo to šarenilo na leđima, ne treba vam previše detalja na garderobi. Bedževi su se vratili na velika vrata pa vaš ranac može biti ukrašen i porukama sa tih mobilnih dugmića. Heklani i pleteni rančevi odavno imaju svoj krug pristalica pa ih jesenji trend sve više koristi.

chanel ranac
chanel

Strip i filmski junaci su glavni likovi koji oslikavaju trend ranac za 2016. godinu. Modesty Blase, Dylan Dog, Alan Ford i neprikosnoveni likovi iz Star Wars-a. Ukoliko pronađete ruksak sa printom Da Vinčijeve “Mona Lisa”-e ili Klimtovog “Poljupca”, ne grešite. Ono što nikako nije u modi ove sezone jesu rančevi u obliku životinja. Mede, zeke, mace i kuce ostaju u fioci, do nekog sledećeg pojavljivanja.

kožni ranac
kožni ranac

Klasika nikad ne izlazi iz mode, trend prati klasičnu liniju na najrazličitije načine. Kožni, jednostavni i veoma praktični ruksaci mogu biti ukrašeni krznenim detaljima, privescima – ukoliko vam se tako dopada. I bez dodataka, kožni ranac školskog kroja je uvek u trendu!