Search for content, post, videos

5 stvari koje biste definitivno trebali da prestanete da radite sebi

sebi

“Kada prestanemo da trčumo za pogrešnim stvarima u životu, dajemo šansu dobrim stvarima da nas uhvate.” Umesto da radimo više “dobrih stvari”kako bismo promenili svoj život, ponekad je dovoljno samo eliminisati “loše stvari” koje već svakodnevno radimo sebi.

Kao što je Maria Anderson jednom rekla: “Niko se ne može vratiti i promeniti početak, ali svako može danas započeti  u stvaranju novog završetka.” Nema ništa bliže istini…

Pre nego što započnete ovaj proces transformacije, razmislite o tome da prestanete raditi stvari koje vas sputavaju. Evo kratke liste onoga što ne biste trebali raditi od danas…

sebi

dozvolite sebi zivot

1. Nemojte zamerati

Nemojte živeti svoj život s mržnjom u srcu. Na kraju ćete više povrediti sebe nego ljude koje mrzite. Opraštanje ne znači samo reći: “Ono što si uradio je u redu.”

Opraštanje znači: “Neću dozvoliti  da ono što si napravio zauvek naruši moju sreću.”

U oprostu leži odgovor… otpustite, pronađite mir, oslobodite se!

I zapamti, oprost nije samo za druge ljude, on važi i za tebe. Potrebno je oprostiti sebi, nastaviti i pokušati bolje drugi put.

2. Nemojte se opterećivati starim greškama

Možemo voleti pogrešnu osobu i plakati zbog loših stvari, ali bez obzira koliko nam loše ide, jedna stvar je sigurna, greške nam pomažu da pronađemo pravu osobu i prave stvari za nas.

Svi mi pravimo greške, imamo svoje borbe, i žalimo za nekim stvarima iz prošlosti. Ali vi niste vaše greške. Vi niste vaše borbe. Vi ste ovde i SADA i imate moć da oblikujete svoj dan i svoju budućnost. Svaka stvar pa i ona najmanja, koja vam se dogodila u prošlosti vas je pripremala za trenutak koji tek treba da dođe.

Neka taj trenutak bude sad!

Pionir internet slobode-kako izgleda zrelo ponašanje

3. Nemojte da mislite da postoje pogrešni ljudi

Život je prekratak da biste ga očajavali u umišljali da vam neko krade sreću. Ako vas neko želi u svom životu, napraviće prostora za vas. Ostali su slučajni prolaznici i svi smo možemo da budemo “pogrešni za druge”.

4. Nemojte da se pretvarate

Jedan od najvećih izazova u životu je biti svoj u svetu koji pokušava da vas oblikuje poput  ostalih. Uvek će neko biti lepši, pametniji, mlađi, ali oni nikad neće biti VI.

Nemojte se menjati kako bi vas ljudi zavoleli. Budite svoji i kada prihvatite sebe, bićete prihvaćeni i od strane onih do kojih vam je stalo.

5. Nemojte biti nezahvalni

Bez obzira koliko puno ili malo imali, svaki dan se probudite sa zahvalnošću. Tamo negde, neko se očajnički bori za ono što mi uzimamo zdravo za gotovo.

Umesto da razmišljate o onome što vam nedostaje, pokušajte da se setite svega što imate. Pre svega živo i šansu da od njega nešto naučite i napravite.