Slučajnost ne postoji, postoji samo sinhronicitet koji se događa s razlogom

0
139
Slučajnost ne postoji

Slučajnost ne postoji, postoji samo sinhronicitet koji se događa s razlogom.

sinhronicitet
sinhronicitet

Jeste li ikada naleteli na starog prijatelja? Jeste li doživeli da druga osoba radi istu stvar ili izgovara istu reč kao i vi? Da li ste tada pomislili: ‘Koja slučajnost!‘ ili ‘Mogao sam propustiti slučajnost poput ove…’

Razotkrivanje sinhroniciteta – nauka iza slučajnosti

Istina je da je sve povezano. Od prošlosti, preko sadašnjosti do budućnosti – svaka situacija na koju naletimo je povezana. Bez obzira koliko je mala ili velika, sve je povezano u sinhronicitetu.

Svaka akcija koju inicirate stvara talase u svemiru. Nesvesno prenosite svoje misli drugim ljudima. Sinhronicitet je zakon jedinstva. Svi smo povezani. Ne postoji odvojenost između vas i bilo koga i bilo čega drugoga.

Ne postoje slučajnosti. Svaki događaj nosi neku poruku. Bilo da se radi o savršenom danu u kojem sve teče glatko ili o lošem razdoblju kada se događaju loše stvari, svemir vam šalje poruku.

Znate li za izreku: Kada je učenik spreman, pojavljuje se učitelj? Tačno tako se može objasniti sinhronicitet. Kada god ste u sinhronicitetu s nečim što uistinu želite, postoji verovatnoća da ćete se povezati s time. To je razlog zašto se slični ljudi ‘slučajno’ susreću. Radi se o tome da se nalaze na istoj frekvenciji i sinhronicitet čini svoje da ih spoji.

Sinhronicitet se može stvoriti

Sinhronicitet najbolje deluje za ljude koji u njega veruju. Za početak, trebali biste verovati da slučajnosti ne postoje. Ukoliko govorite da je sve slučajnost, šaljete svemiru slabe duhovne signale koji su u suprotnosti sa snažnim signalima koje svemir šalje vama kada vas stavlja u sinhronicitet sa svime.

Razumevajući sinhronicitet kao uobičajenu pojavu, posvećena osoba je u stanju se dublje povezati sa svojim unutrašnjim sinhronicitetom i zapravo se truditi manje kada želi da se određene stvari dogode.

Sinhronicitet je poput ogledala koje reflektuje sve čemu posvećujete pažnju. Sve u šta verujete. Ukoliko se složite da zakon sinhroniciteta postoji, moći ćete se povezati dublje i slati snažnije poruke na duhovnom nivou. Uz to bićete bolja, samopuzdanija osoba, posvećena svakoj svojoj akciji. Takođe, razumevanje sinhroniciteta doprinosi uspostavljanju harmonije u svemu što tražite i donosi svesnost o svemu što se događa oko vas.

Neka se prilike događaju za vas, a ne protiv vas.

Ako ste ikada čuli za Marfijev zakon, onda verovatno možete shvatiti i sinhronicitet. Ako jedna stvar krene loše, postoje velike šanse da će i druge stvari poći krivo. Sinhronicitet takođe može ići protiv vas. No, ako očekujete da će se dogoditi loše stvari i verujete u Marfijev zakon, onda ste u sinhronicitetu sa svojom unutrašnjom negativnošću.

Nauka iza ‘slučajnog’ susreta

Naleteli ste na nekoga negde? Mislite da je to slučajnost, sreća ili verovatnoća? Pravi odgovor na tu ‘slučajnost’ je nauka slučajnog susreta. Štaviše, to nije slučajnost, zapravo postoji razlog zašto se nešto dogodilo. Uvek postoji razlog i povezanost da sretnete nekoga i iskusite nešto. Slučajnost je samo iluzija.

Naša prošlost, sadašnjost i budućnost su potpuno povezane. Iako ne razumemo uvek zašto se nešto događa, uvek postoji razlog koji postane očit nakon nekog vremena.

Završna misao

‘Sinhronicitet je stalno prisutna stvarnost za one koji imaju oči da ga vide.’ Carl Jung

Možete početi primećivati sinhronicitete sa ljudima, brojevima, događajima itd. Prihvatite sinhronicitet u njegovom pravom obliku, kao deo duhovne i univerzalne inteligencije koja stalno pokušava nešto da nas nauči. Da dopre do nas i pruži nam ljubav, potporu i vodstvo.

Izvor: Atma