Postavljanje roletni u stanu – kada je pravo vreme za ovu investiciju?

0
122
Postavljanje roletni u stanu – kada je pravo vreme za ovu investiciju?

Roletne su sastavni deo svakog doma, a njene višestruke prednosti su uveliko poznate. Ukoliko ste u fazi renoviranja svog životnog prostora, na listi radova obavezno bi trebalo da stoji i provera stolarije, kao i ugradnja roletni.

Roletne predstavljaju savršeno rešenje za vrele letnje dane kada utočište možete potražiti u hladovini koju prave, a kako se približi zima, roletne će se pokazati kao idealna zaštita od vetra i hladnoće.

Osim što pomažu boljoj regulaciji svetlosti i protoku vazduha, roletne potpomažu i boljoj energetskoj efikasnosti zadržavajući toplotu zimi, dok leti produžavaju svežinu u stanu. Takođe, idealna su zaštita od radoznalih pogleda, naročito ukoliko živite na nižim spratovima, ali i dobra barijera provalnicima.

Za postavljanje roletni ne trebaju posebni vremenski uslovi, što znači da ih možete montirati tokom cele godine. Međutim, kako se renoviranja i zamene stolarije uglavnom rade tokom toplijeg perioda godine, ova investicija se može obaviti uz sve ostale.

Kako izabrati prave proizvođače roletni i koji parametri utiču na formiranje cene?

Na tržištu postoji veliki broj proizvođača roletni za prozore i balkonska vrata, pa samim tim i različitih cena usluga. Vrednost ponekad ne odgovara kvalitetu koji očekujete, zato se morate voditi izvesnim parametrima.

Kada su u pitanju roletne cena će se razlikovati u zavisnosti od materijala od kojih se one izrađuju, ali i od različitih želja kupaca.

Prilikom odabira adekvatne firme za proizvodnju roletni, obratite pažnju na sledeće:

–  da li je proizvođač roletni već neko vreme na tržištu

– kakvi su utisci ostalih klijenata

– koje tipove roletni imaju u ponudi

– da li cena uključuje i montažu roletni

– da li firma nudi odgovarajuću garanciju kvaliteta svojih proizvoda

Aluminijumske ili PVC roletne- izbor je na vama?

Za razliku od ranijih materijala koji su se koristili za izradu roletni, današnja ponuda se svodi na dve najpopularnije vrste – pvc i aluminijumske roletne. Dobra strana roletni je ta što one mogu biti ugrađene u nove prozore koje menjate ili ih možete naknadno ugraditi na prozore koje imate.

Aluminijumske roletne se izrađuju od aluminijuma, otporne su, dugog veka trajanja i predstavljaju odlične zvučne i termo izolatore. Otporne su na koroziju tokom kišnih i snežnih dana, a leti će vas štititi od vreline. Kvalitetnog su i elegantnog izgleda i doprinose lepoti svakog doma. U zavisnosti od vaših želja i mogućnostima montaže, aluminijumske roletne se mogu postaviti sa spoljašnjom ili unutrašnjom kutijom.

PVC roletne su odnele brojne simpatije najviše zbog svoje povoljnosti, ali i  zadovoljavajućeg kvaliteta. Izrađuju se od plastike, ali je okvir roletne i kutije napravljen od aluminijuma, koja je dovoljno čvrsta da drži težinu roletne. Otporne su na sve vremenske uslove, a u ponudi su modeli različitih boja koji se odlično uklapaju uz svaku stolariju.

Montaža roletni takože može biti različita. U ponudi su roletne koje su i najučestalije, a povlače se ručno pomoću gurtne. Ko voli elegantniju i moderniju varijantu, može se uvek opredeliti za roletne sa daljinskim upravljanjem.

Na ovaj način, postavljanjem roletni ulepšaćete enterijer svog doma, ali i njegove spoljašnjosti i uklapanja sa fasadom. Ulaganje u ovu vrstu investicije će se vrlo brzo isplatiti, što ćete primetiti dolaskom prvih računa za struju tokom zime.