Search for content, post, videos

Pet savršenih krstarenja za neuobičajeni odmor ovog leta

Sigurno ste nekada sanjali o predivnoj plovidbi sa pogledom na savršen zalazak Sunca, potpuno opuštenog uma i bez ijedne brige na svetu. Savršen odmor za vas postoji, i to je krstarenje. Poslednjih godina ovaj vid letovanja postao je pristupačniji srednjem standardu, pa je vreme da se upustite u avanturu na moru. Saznajte kojih pet krstarenja su apsolutno savršen izbor za ovo leto. Onda bacite novčić za konačan izbor, jer nikako drugačije nećete moći da se opredelite.

#1 Karibi

Najpopularniji aranžman svetu u ovoj kategoriji je krstarenje Karibima. Ukoliko uplatite neki od ovih aranžmana imate priliku da vidite najlepše plaže sveta, sve o jednom trošku. Sama krstarenja više nisu ni toliko skupa, pa jedno noćenje iznosi između između 50 i 70 evra. Kada se uzme u obzir ekskluzivnost lokacija koje posećujete, kao i all inclusive uslugu na samom brodu, ova cena je prilično realna.

Krstarenja Karibima mogu biti sa zapadne, istočne i južne strane, u zavisnosti šta želite da vidite. Tura koja se kreće zapadnim delom uključuje Jamajku, Meksiko, ali i Kajmanska ostrva koja su neverovatna, pa svakako predlažemo da ovo bude vaš prvi izbor.

Plaže na Karibima su neverovatne. Od regularnih peščanih i belih, do nesvakidašnjih sa mekanim pink peskom. Naš savet je da ovo krstarenje uplatite u novembru ili maju, jer vas, statistički, tada očekuje najlepše vreme.

krstarenja

#2 Mediteran

Južna Evropa je idealna za nas sa Balkana, jer ne moramo da se dovijamo kako da platimo put do Amerike, odnosno, Floride, kako bismo krstarili Karibima. Mediteran je blizu, povoljniji je, a krije neverovatne prirodne lepote.

Ruta najčešće ide Italija-Španija-Malta-Grčka, gde se posećuju njena najlepša ostrva, poput Santorinija, Mikonosa i najjužnijeg ostrva Krit. Kada biste uplaćivali ove destinacije ponaosob, postoji velika šanska da ne biste mogli sve da ih priuštite. Zahvaljujći krstarenjima, možete uživati na ekskluzivnim plažama Santorinija, pa se preseliti do čuvenog Krita.

#3 Havaji

Sigurni smo da ste već naučili šta znači Aloha, a ovo leto je idealno vreme da ovu reč i koristite svakodnevno. Gledali ste toliko filmova koji su se odvijali na Havajima i bili zapljusnuti neverovatnom količinom pozitivne energije. Sada to možete iskusiti uživo.

Ono što je glavna karakteristika Havaja je njihova predivna, divlja priroda. Sastoji se od velikog broja malih ostrva, od kojih se oko desetak obilazi na svakom krstarenju. Svako ostrvo ima da ponudi nešto autentično, da pokaže svoj identiet u odnosu na drugo.

Ukoliko ste ljubitelj surfovanja, ronjenja i sličnih vodenih adrenalinskih aktivnosti, Havaji treba da budu vaša prva destinacija za krstarenje.

#4 Aljaska

Ukoliko ste ljubitelj hladnijeg vremena, glečera i neverovatne prirode, predlažemo vam da ozbiljno razmotrite Aljasku kao opciju. Posle Kariba, ovo je jedna od najpopularnijih destinacija za krstarenje. Razlog tome je očaranje svakog putnika koji ju je obišao. Planine, fjordovi i glečeri koji se ovde obilaze su impozantnog i nezaboravnog izgleda.

Svaka tura krstarenja kreće se kroz, sada već, čuveni prolaz, koji je okružen lavirintom ostrva. Sa ostrvima se prepliću planine neboderi, ali i fjordovi koji će potpuno raspametiti vaš um.

#5 Australija i Novi Zeland

Mnogi Amerikanci koji su posetili Karibe nekoliko puta, žele da iskuse nešto novo i potpuno drugačije. Zbog toga, Australija i Novi Zeland postaju sve veća atrakcija. Najinteresantnija destinacija među lukama je Tasmanija. Ovde postoji brojan sadržaj za odrasle, ali i za decu.

Kada je u pitanju Novi Zeland, on postaje sve ozbiljnije konkurencija Aljasci, jer u svojoj ponudi ima neverovatne planine, ali i glečere, koji ostaju zauvek urezani u pamćenje.

Koju god od navedenih destinacija izaberete, provešćete se nezaboravno. Ovo su mesta sa neverovatnim prirodnim lepotama, koje su do skoro bile rezervisane samo za oči imućnijih građana, a od sada i za ostalu većinu.

Saznajte i šta vaš omiljeni kontinent otkriva o vama!