Nova godina i ista pitanja – gde, šta i kako

0
187
Nova godina i ista pitanja - gde

Kad zamiriše nagorelo drvo što se kroz odžak vraća tamo gde pripada, u izmenjenoj formi, nema onog ko se ne zapita isklišeirano pitanje – “Gde za Novu godinu”. I uvek se, ma kolika nemaština bila, za taj praznik slavljenja života i nove prilike, nađe dovoljno novca da se u memoar uspomena uknjiži još jedna mala nova pobeda.

Evo se, još jedna godina približila kraju, a nama sve češće postavljaju pitanje, gde ćemo za tu najluđu noć, koja s godinama sve brže dolazi, i kojoj se iako je nekad baš i ne volimo, ipak potajno radujemo. I kao i svake godine, izdvajamo najzanimljivije ponude, ili makar ideje o kojima bi valjalo da krenete da razmišljate.

Trgovi za entuzijaste

Čak i oni bez ideje, ponekad se mogu opredeliti da iznova testiraju mladost i obru se u masi uz zvuke omiljenih bendova. Beograd, Novi Sad, Niš, ali i drugi manji gradovi, često za Novu godinu pripreme odličan program za zabavu širih masa.

U Nišu se, na primer, ove godine bend Van Gog priprema za ludu noć. Vozovi i autobusi nisu skupi, a zabava je zagarantovana. Kada bi barem bilo više prilika da se na ovakvim mestima razmenjuju gradska iskustva, a duh severa prenese na jug, isto onako kako i južnjački temperament na sever. To je valjda i poenta praznika – druženje.

Prestonički noćni život

čaše nazdravljanje

Ko god se, makar jednom našao u grotlu beogradske zabave, zna šta taj grad sve može da ponudi. Brojne kafane, počev od onih skadarlijskih sa duhom starog Beograda da kafana poput koja nude modernizovan pristup boemskom životu, tokom novogodišnjih praznika predstavljaju raznolike programe.

Stoga, iskoristite priliku da se upustite u avanturu beogradskog noćnog života, i ukoliko volite neistražena područja velikih gradova, i neistražene tunele svoje duše, ovaj grad je prava prilika za vas.

Beogradski duh grada za doček Nove godine oseća se na svakom koraku, a mnoštvo stranaca koji pohode srpsku prestonicu mogu vam biti novi prijatelji, pa već sledeće godine, ukoliko im se pokažete kao dobri domaćini, možete spavati u Lisabonu, Moskvi ili Njujorku, kod svojih novih prijatelja turista. Verujte, dešava se.

Usamljenička romantika

Nemamo mi ništa ni protiv onih koji odluče da najluđu noć provedu u zagrljaju svoje voljene osobe, skriveni od buke petardi i gradske vreve. Eto takvima, što bi da noć pamte po mirisu voljene osobe, preporučujemo da prelistaju autentične recepte, naprave gozbu, a večeru zaliju kvalitetnim vinom.

Na kraju se boduje još jedino vedar duh i nasmejano lice. A ako vas bilo šta od pomenutog čini srećnim, ne bežite od sopstvenog hedonizma.

Inostranstvo, uvek dobar izbor

vatromet Nova godina

Kažu kada se dvoumite između toga da li da otputujete ili ostanete – uvek otputujte. “Modus vita est” ili “U kretanju je život” kažu stari Latini. Taj nomadski duh još se kobelja u slovenskim dušama i dušama Balkana, pa nas sve ovde baš i ne drži mesto.

Svi bismo, makar za praznik, da nađemo izgovor i pobegnemo što dalje, i od sebe i od stresa i od obaveza. Pa tako, ako ste u prilici da za Novaka negde otputujete, onda makar iskoristite sve te popuste i jeftine ponude, voljenu osobu pod ruku i pravac saznavanje krajolika koje još niste videli. Sigurno nećete zažaliti.

Dobrodošli ste da sa nama podelite sopstvene ideje i preporučite dobra mesta ili načine za uplovljavanje u jednu od poslednjih godina druge decenije, ovog sve ubrzanijeg dvadeset i prvog veka, u kom smo se, nehotice i sami našli. Jer godine sve brže prolaze, a mladosti je pred nama sve manje.

Putovanja uvek oplemenjuju, a ambijent ukrasa, zime i Deda Mraza će dodatno podstaći vaše hormone sreće.

Pročitajte još: Novogodišnja šminka i kako da zablistate u najluđoj noći