Search for content, post, videos

Vodič za kupovinu najbolje stolice za hranjenje beba

Kako vaša beba raste i napreduje, raste i vaša sreća i ponos, ali rastu i nagomilavaju se vaši troškovi. Krevetac, dubak, hranilica za bebe, kolica… čini se da je lista beskonačna. Tržište je sa nikad bogatijom ponudom, a roditelji u nikad većoj konfuziji šta odabrati.

U ovom tekstu izdvojili smo za vas 5 važnih stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom kupovine stolice za hranjenje beba.

1.    Bezbednost na prvom mestu

Samo kada je beba u potpunosti sigurna, možete i vi da se opustite.

Čvrsta, stabilna stolica sa dobrim i širokim osloncem je ono što vam je potrebno. Ukoliko je mobilna, tj. ima točkiće, proverite kako funkcioniše kočioni sistem. Većina modela koji se mogu pronaći u prodaji imaju ugrađene sigurnosne pojaseve. Per Perego stolica za hranjenje ima pojaseve sa 5 tačaka fiksiranja i anatomski oblikovan centralni štitnik koji će učiniti da se i beba i roditelj osećaju sigurnije.

Obratite pažnju da li hranilica ima zaobljene ivice, kao i da li su sve površine glatke. Takođe, tapacirane bočne strane stolice pružaju dodatnu zaštitu bebi.

2.    Funkcionalnost hranilica za bebe

Spavanje, hranjenje, igranje – tako izgleda tipičan dan vašeg mališana. Hranilica je predmet koji može da objedinji baš sve ove bebine potrebe!

Proizvođačima je pošlo za rukom da osmisle stolice koje se mogu prilagođavati trenutnim detetovim potrebama. Jedan od njih je i Per Perego. Stolica za hranjenje Tatamia se na veoma jednostavan način transformiše u ljuljašku kada želite da bebu zabavite, ili pak u ležaljku kada primetite da joj se spava.

Kako je tako nešto uopšte moguće?

Nekadašnji modeli hranilica za bebe odlikovali su se statičnošću. Savremeni modeli stolica su podesivi, pa tako možete menjati nivo sedalnog dela, pomerati naslon, podizati i spuštati oslonac za noge, varirati položaj poslužavnika ili ga sasvim ukloniti ako vam to odgovara.

Veoma je korisno i da hranilica ima točkiće, kako biste je sa lakoćom premeštali iz jedne prostorije u drugu, na primer iz trpezarije u dnevnu sobu.

3.    Da vašoj bebi bude udobno

Hranjenje može da bude za bebu posebno ugodno iskustvo ako je stolica anatomski prilagodjena i komforna. Tome doprinosi oblik sedišta, materijal koji dolazi direktno u dodir sa bebinom kožom, da li su sedalni deo i naslon tapacirani i slično. To je nešto o čemu dizajneri savremenih hranilica za bebe vode računa, a poželjno je da i vi obratite pažnju na ovo svojstvo pri biranju stolice.

4.    Koliko dugo možete da je koristite

Raspon cena kada je ovaj proizvod u pitanju prilično je širok, što zavisi od proizvođača, kvaliteta izrade, svojstava samog proizvoda itd. Ako odlučite da uložite malo veću sumu novca želeći samo najkvalitetnije za svog mališana, bilo bi dobro da to bude proizvod koji se može koristiti više godina.

Već smo videli da se hranilice mogu koristiti tokom celog dana u bebinim različitim aktivnostima. Treba istaći da se pojedini modeli modernih hranilica za bebe koriste od samog bebinog rođenja, s obzirom da se podešavanjem položaja naslona pretvaraju u korpu u kojoj novorođenče može ležati, a mogu se koristiti i dalje kako beba raste. Sasvim dovoljno da vam se kupovina ovog komada bebi opreme isplati na duže staze

5.    Kako se uklapa u vaš prostor

Ovo sigurno nije najvažnija stvar pri izboru, ali nije ni tako zanemarljiva. Svaki novi detalj koji unesete u vaš dom može da bude ukras ili da naruši postojeći sklad. Hranilica pritom i nije tako mali detalj. Zato dve stvari mogu biti posebno važne.

Prva je sam izgled. Stolice kakve se mogu pronaći kod nas kreću se od retro i tradicionalnih, do onih koje izgledaju pomalo futuristički, poput nekih modela Peg Perego stolica za hranjenje.

Druga stvar tiče se toga koliko sama stolica zauzima prostora. Stabilne, kvalitetene stolice za hranjenje beba znaju biti robusne, ali to ne mora predstavljati problem zato što se većina njih može sklopiti i skloniti u neki kutak stana gde neće nikome smetati.

Pametno odabrane stolice za hranjenje beba biće vaš koristan saveznik u odgajanju zdravog i zadovoljnog deteta.

Kada sledeći put budete pretraživali internet prodavnice bebi opreme, setite se ovog kratkog uputstva i napravite najbolji izbor za vas i vašu bebu.