Search for content, post, videos

Šta vam je potrebno kada beba krene da raste?

Nećete verovati na samom početku kada vam neko kaže kako su prvi dani, nedelje i meseci sa bebom u stvari i najlakši. Naravno, sve to ide u rok službe, budući da kada je prvo dete, onda je to period privikavanja i pun izazova. Ali već sa drugim, trećim, sve je laganije. Ono šta kasnije dolazi zahteva mnogo više truda, pažnje, ulaganja…

Kada bebe počnu da rastu onda su i zahtevnije, od hranjenja, preko zabavljanja, učenja da se puzi i još svega onoga što ide zajedno sa njihovim rastom. Iako sve to jeste nešto što čini ogromnu sreću, fizički umor stiže kada mrak padne, to je neminovno.

U celom tom procesu rasta, trebalo bi da imate neke stvari koje će vam olakšati dan sa detetom, nešto što će učiniti da svakodnevne obaveze brže i jednostavnije završavate. Usputno ćete i sami pronalaziti šta to može da bude, ali evo i nekih predloga koji neće da omanu.

Hranilice olakšavaju svaki obrok

Kada počnete detetu da dajete kašice, čvrstu hranu, nered nastaje u sekundi. A od kašica umeju da nastanu i fleke koje se jedva skidaju, pa se pravi dupli ili trodupli posao. Zato su hranilice spas u svaki čas!

Hranilice za bebe drže dete sigurnim dok jede, što znači da ćete moći da odete do kuhinje ako vam zatreba još hrane ili bilo čega, da uradite nešto dok dete čeka da jede ili dok jede. Ovo je najvažnija i najveća njihova prednost. Pored toga, hranilice za bebe se lako čiste, budući da je prednji deo plastičan, a sedište od materijala koji je potrebno samo prebrisati, a može i da se skloni i opere, pa ne morate da brinete o prljanju. I naravno, hranilice uvek možete da pomerite gde vam odgovara, a da vam bude lako da dete nahranite ili posmatrate dok samo jede. Bez njih nikako ne ostajte, a odlične su i kao poklon ako idete kod novopečenih roditelja.

Ljuljaška u službi dadilje

Hiljadu puta će vam se dogoditi da imate nešto da uradite u kući, da pripremite ručak, da nešto operete ili da jednostavno želite da malo odmorite, ali je to skoro nemoguće jer sva pažnja mora da bude usmerena na dete. Ljuljaške za bebe su u takvim situacijama savršen asistent. Ono šta ona omogućava jeste da spustite dete na nju, osigurate sigurnosnim pojasevima i ostavite da uživa u ljuljuškanju. Postoje one koje se ljuljaju ručno, mada je potrebno samo malo da je mrdnete, ali i elektronske, sa brojnim programima i načinima ljuljanja. Svaka od njih je odlična, jer omogućava da dete miruje i da je, što je najvažnije, sigurno u njoj, pa ćete moći da uradite ono šta želite.

Krevetac sa ogradicom kao igralište

Slično kao ljuljaške, kreveci sa ogradicom od mreže koji mogu da posluže i za spavanje i za igru, biće vam od velike pomoći. U krevetac jednostavno ubacite igračke svog deteta, stavite ga unutra i sigurni ste da ne može ništa da mu bude, a vi za to vreme možete da odmarate, gledate neki film, seriju ili završavate obaveze koje imate.