Udaja i pre nego sto se odlučite na taj korak – postavite sebi ova pitanja!

0
57
Udaja i pre nego sto se odlučite na taj korak - postavite sebi ova pitanja!
udaja
udaja

Udaja je poseban čin u životu svake ženske osobe. U stanju smo nekog mnogo da volimo u toku zabavljanja i da ga idealizujemo, ali brak je nešto sasvim drugo, jedna nova vrsta životnog kompromisa, mesto gde nikad niste sami i snosite odgovornost mnogo veću za svoje postupke – od perioda kad ste bili devojka. Brak je ozbiljna institucija koja ne prašta nepromišljenosti i lakomislenosti. To je jedna mašinerija kojoj je pogon ona inicijalna ljubav s’ početka priče, ali mašinerija koja podiže decu i živi sa bračnim partnerom.

U nastavku su pitanja koja bi svaka devojka trebalo sebi da postavi mrtva ozbiljna pre sudbonosnog “da”. I znamo da im to sada izgleda smešno i “Bože moj pa mi se volimo”, ali setiće se ovoga posle 7 godina braka, kad naleti prva ozbiljna bračna, da ne kažemo mračna kriza:

1.Da li ova veza čini da se osećam bolje ili lošije u svojoj koži?

Ukoliko vas partner zaista podržava, osećaćete se super kao ličnost čak i onda kada vam poneka lađa potone.

2.Da li smo zaista jedno drugo prihvatili?

Naravno da uvek postoji težnja da partneri menjaju jedno drugo, ali taj poriv treba da se kontroliše, jer je važno da mane partnera budu prihvaćene u paketu sa vrlinama i da ne umanjuju količinu ljubavi između dvoje ljudi.

3.Ko sam ja?

Ukoliko ne poznajete dovoljno sebe, biće vam drastično teže da nađete idealnog partnera za ceo život.

4.Da li sam srećna u ovoj vezi?

Najveća greška je da očekujete promenu od partnera nakon venčanja jer trenutno u vezi nije baš sjajan. U braku se ljudi još više opuste pa neke ekstremne mane bivaju samo gore. Ukoliko niste srećni u vezi, bolje je da se ne upuštate u još komplikovaniji odnos i situaciju.

5.Da li nam je zabavno kad smo zajedno?

Da li sa svojim partnerom možete da radite stvari koje vas ispunjavaju i zabavljaju? Još važnije je da li ostavljate partneru i on vama dovoljno prostora za druženja sa vašim prijateljima i odvojene izlaske?

6.Da li ja zaista verujem svom partneru?

Ako razmišljate dva puta pre nego što date potvrdan odgovor, razmislite duplo i o svojoj odluci da stupite u brak, jer bez poverenja nemoguće je bilo šta graditi.

7.Da li smo na istoj stranici po pitanju budućnosti?

Dvoje opstaju u braku i uz velike probleme, ukoliko dele sliku budućnosti svoje porodice, ta vizija suštinski povezuje i olakšava rešavanje tekućih problema.

8.Da li sam ja i dalje “ja”?

Osećaj da gubite sebe i svoj identitet u vezi nije toliko intenzivan, čak je i prihvatljiv, međutim ukoliko se potpuno utopite u partnera, buđenje vašeg integriteta bila bi prava drama. Od nekih stvari treba odustati, ali esenciju svoje samostalnosti i ličnosti uvek brižljivo čuvajte.

9.Šta mi kaže intuicija

Jedan od ključnih elemenata u donošenju odluke o udaji jeste upravo intuicija. Ako nemate dilemu da činite pravu stvar – sledite svoj osećaj.

Daleko od toga da bismo pre udaje trebalo da kalkulišemo i smaknemo srce sa prioritetnih parametara prilikom odluke o stupanju u brak, već samo poslušajmo dubine svog organizma koje nam sigurno na vreme šalju signale, a mi ih omalovažavamo. Te signale. Ovo su pitanja koja moramo sebi postaviti pre velikog pakta sa brakom i decom, jer važno je.