Sneg i nekoliko razloga da sa decom uživate u njemu

0
76
Sneg i nekoliko razloga da sa decom uživate u njemu

Ukoliko ste roditelj (i to zaposlen), prva asocijacija na sneg vam je jutarnje razvoženje dece do vrtića i škole, a zatim i transport do posla. U zavisnosti od toga da li imate svoje vozilo ili koristite javni prevoz, opet vam je prva asocijacija na sneg O, ne. Hladno je i klizavo, odeća vas ograničava u kretanju, a i bljuzgavo je na kolovozu.

Ukoliko promenite perspektivu i pogledate iz dečijeg ugla, sneg je izvor neverovatne radosti. I tako bi jedino i trebalo da bude.

Obzirom na klimatske promene čiji smo svedoci, sneg postaje sve ređa zimska pojava.

Zato bi, onda kada nas obraduje, trebalo i mi da se obradujemo njemu. Da sa svojom decom ponovo postanemo deca i prisetimo se koliko je u stvari lako i lepo uživati u snegu.

Grudvanje

sneg
grudvanje

Pored onog standardnog, koji smo svi kao deca praktikovali, možete sa vašim detetom igrati igre grudvanja na snegu. Potrebna vam je jedna tabla ili parče kartona koje ćete zajedno obojiti kao metu. Cilj igre je jasan. Sa druge strane, možete organizovati takmičenje ubacivanja grudvi u određeni ograničen prostor. Pored preciznosti, koju deca vežbaju, ovo je sjajno provedeno vreme.

Sankanje

sneg
sankanje

Danas je dostupno mnogo rekvizita za sankanje. Nekada su postojale samo drvene i metalne sanke, a danas imate nebrojeno mnogo izbora. Takođe postoji tzv. klisko (plastični tanjir) na kom je moguće spuštanje brzinom svetlosti. Za sankanje vam nije potrebna planina, već dobra volja, brdo i neki rekvizit. Uživanje je zagarantovano.

Valjanje u snegu

valjanje u snegu

Ko ne voli da se pošteno izvalja po snegu. Potrebna je određena količina snega i dobra odeća. Snežni anđeli ili samo puko hodanje i valjanje po snegu oslobađa. Ako ste na poslu imali stresan dan, pokušajte ovaj vid terapije. Garantovano leči.

Sneško Belić

sneg
Snesko Belic

Da ne bude samo da je Deda Mraz snežni tip. U pravljenju Sneška ima neke čarolije. Zajednički rad, dogovaranje, kreativne ideje, takmičenje ko će više da doprinese Sneškovom što boljem izgledu. A za tu akciju vam je potrebna jedna šerpa, jedna šargarepa, nekoliko kamenčića i grana. Ovakva zabava je besplatna, a dobijate mnogo.

Hvatanje pahulja

sneg
hvatanje pahulja

Pahulje koje padaju i vi koji pokušavate da ih uhvatite jezikom. Ukoliko i postoji osoba koja ovo nikad nije radila, to mora da je neko ko nikad nije video sneg. Jer, ako uhvatite taj momenat dok sneg pada, nemoguće je da ne poželite da uhvatite pahulju jezikom. Da li to ima neke veze sa hvatanjem neuhvatljivog ili samo sa pukim uživanjem, ne znamo. Ali znamo da prija.