Najbolji pokloni koje možete kupiti detetu za rođendan

0
112
Najbolji pokloni koje možete kupiti detetu za rođendan
najbolji pokloni za rođendan
najbolji pokloni za rođendan

Najbolji pokloni za rođendane su nešto što svi želimo da dobijemo i darujemo. Veoma često se u vrtlogu kapitalističke megalomanije najviše cene oni najveći, iako to ne znači nužno da su i najbolji.  Praksa je uglavnom i pokazala da se deca mnogo više igraju sa poklonima iz delova koje je neophodno sklapati. Zato vam mi, u želji da svačiji ukus bude zadovoljen, a najviše dečiji, predstavljamo listu predloga najboljih poklona za dečije rođendane.

Prvi rođendan

Prvi dečiji rođendan je važan isto koliko i svaki sledeći. Dizanje pompe oko jubilarnog prvog rođusa je potpuno bespotrebno. U većini slučajeva,  dete je nesvesno čitave pompe i jedino primećuje da na njega pažnju obraća veći broj ljudi. Njemu uglavnom nepoznatih. Pošto je još uvek malo, čak i sa tom famoznom jednom godinom, dete uglavnom savladava motoričke veštine. Važnije mu je da (p)ostane stabilno na svojim nogama i dohvati nešto što vidi od sedenja i čitanja knjige. Jedine osobe koje zaista znaju šta jednogodišnjem detetu treba su njegovi roditelji. Zato je najbolji poklon za dečiji prvi rođendan – gift card. Kartica sa određenom količinom novca koji se može potrošiti u određenoj prodavnici. U zavisnosti od potreba deteta koje ćete proveriti kod roditelja izaberite i prodaavnicu iz koje će biti poklon kartica.

Drugi rođendan

Dete je već starije i po nešto kapira. Iako ne baš sve i na baš sasvim, kadro je da shvati da je rođendansko slavlje jedan lep i prijatan događaj na kom ima puno dece. Počev od drugog pa do četvrtog rođendana, deci je najvažnija torta. I euforija duvanja svećica. Za poklone i dalje ne mare preterano. Ukoliko ste pozvani na rođendan jednog dvogodišnjaka, najbolje bi bilo da mu kupite nešto što zahteva manualne veštine. Plastelin, Play Dough, Jumping clay ili kinetički pesak. Izuzetno dobre i veoma korisne stvari koje pomažu detetu da do tančina ovlada preciznošću. Dobar izbor su i drvene slagalice raznih oblika ili neke igračke koje za korišćenje zahtevaju logičko mišljenje. Da se razumemo, ovo je tek početak razvoja logike kod dece pa će kutija sa otvorima u nekoliko geometrijskih oblika i oblici koji se tu ubacuju biti sasvim dovoljna.

Treći rođendan

Do sada je dete posetilo već sasvim dovoljno rođendana da shvati model. Drugari na gomili, jurcanje i skakanje do besvesti, torta i sokići  u neograničenim količinama. I veliki pokloni. Ogromni. U zavisnosti od pola i afiniteta i pokloni variraju. Uglavnom su za devojčice to lutke (krpene ili plastične), mobilni telefoni i lap topovi (igračke, podrazumeva se), mini verzije aparata koji se koriste u domaćinstvu (šporet, usisivač, pegla, posuđe), aparatura za frizerski ili kozmetički salon, dvorci. Ukoliko je u pitanju dečak, spisak sadrži mini verzije raznih vozila, građevinske mašine, letilice, oružje (mačevi, puške, pištolji). Pokloni za oba pola i po nama najbolji izbor su Lego duplo, puzzle, knjige ili bojanke. Takvih poklona nikad dosta, a uvek, ali zaista uvek rade posao.

Četvrti rođendan

Ovde je uzrast deteta prednost koju treba maksimalno iskoristiti. Dete je već dovoljno odraslo da ima svoje favorite među igračkama. Od četvrtog rođendana pa nadalje najbolji izvor informacija vezan za poklon je sam slavljenik. Najbolji pokloni su oni koje dete samo zatraži. Dovoljno je da ga pitate šta želi za rođendan i sve nedoumice su rešene.

A roditelji!? Ko njih pita, garderobu neka kupuju oni, a detetu za rođendan kupiti ono što dete veseli!