Search for content, post, videos

Feng shui disciplina nemogućeg savladavanja prostora

feng shui

sve se moze kad se hoce

Tamo negde s’ početka XX veka, svet je počeo da bruji o feng shui-u.

Izdavačke kuće su procvetale zahvaljući tiražima iz ovog domena uređenja prostora. Energija, protok, Chi, kamenčići, ogledala i kristali mogli su da se nađu na svakom koraku. Bilo je otprilike ovako: ako kupite burek u pekari, dobijate i dva posebna kamenčića iz feng shui predaleke kineske šljunkare. Vrlo brzo je ideja o ovom načinu uređenja prostora postala viralna. Od jedne knjižice-priručnika, stvoreno je na hiljade strana objašnjenja i knjiga kako treba da izgleda prostor da biste postigli uspeh na svim poljima u životu.

Feng shui za ljubav i seks

Koliko god da je bilo različitih i oprečnih saveta u priručnicima, svi su se složili da je ogledalo u spavaćoj sobi u vidu plakarskih vrata – toksično. Međutim, ogledalo koje visi na lusteru u predelu između vaših peta i bokova, sjajno utiče na ljubavni život. Pogotovo seksualni. Postavite luster istočno-zapadno sa akcentom na južno. Neka vam severna strana pokriva istočni krak lustera. Donji desni ugao ogledala, trebao bi da vam ne prelazi nivo peta ili najdublje što može da reflektuje je sredina cevanica. Oblik ogledala treba da bude trouglasti pravougaonik, ili kružni kvadrat. Ove oblike koristite da biste sačuvali svoj seksualni Chi samo u okviru vaše spavaće sobe.

Feng shui za novac

Kod ulaznih vrata postavite figure i skulpture: Malog Budu, žabu sa novčićima u ustima, zmaja, ribu, pticu itd. Da ne biste remetili ovaj chi figura za ulaz u kuću, koristite prozor. Ne bilo koji prozor, već onaj sa severno-južne strane, da ne biste uzurpirali chi koji donosi novac preko prozora na zapadnoj strani. Zna se odakle pare dolaze – sa zapada. Pošto se ekonomija i svetski poredak u poslednjih nekoliko godina stravično menja, možda će i feng shui popustiti i savetovati da se kao glavni ulaz, ipak počne koristiti istočni prozor.

Feng shui za zdravlje

Ovo je najsofisticiraniji deo ljudskog bivstvovanja, te i saveti feng shuija u skladu su sa tim. Bojler stavite na spoljni zid kuće, da vas ne zrači dok se tuširate. Ako vam je neophodna septička jama, samo sprovedite kanal do komšijine, krišom naravno, da fekalije ne bi zagađivale oba domaćinstva. Daske na wc šoljama zaklopiti i zašrafiti nakon svakog korišćenja. Energija koja izlazi iz wc šolja izaziva proširene vene. Prozor u kuhinji treba da je ispred sudopere – a iza frižidera. Sudopera treba da je do šporeta ali da je što dalje od ringli. Samo na taj način u svojoj kuhinji možete da spravljate zdrava i hranljiva jela, koja će vašoj porodici doneti savršeno zdravlje. Držite otvorene prozore zatvorenim. Položaj glave kada legnete treba da bude orijentisan severno, a stopala severo-istočno, jeste to mali izazov, ali navići ćete se.

Ništa nije komplikovano i teško uraditi za zdravlje i uspešan život.