Maljavost ukazuje na visok koeficijent inteligencije

0
81
Maljavost ukazuje na visok koeficijent inteligencije

Tom Džouns je dugo bio simbol mačo muškarca na kog su žene otkidale. Kovrdžava kosa, uske pantalone i kubanske čizme su samo upotpunjavale utisak. Ipak,maljavost kojom je raspolagao nije samo raspamećivala dame širom sveta. Ona je pokazivala i da je Tom, pored pevačkog umeća, visoko inteligentan. A danas je nauka to i dokazala.

Čini se da je maljavost pokazatelj još nečega osim muškosti i mačoizma.

maljavost, kao pokazatelj visokog iq
maljavost, kao pokazatelj visokog iq

Dr Aikarakudi Alias, psihijatar koji je 22 godine istraživao odnos maljavosti i količine inteligencije rekao je na kongresu evropskih psihijatara da se maljavost najčešće sreće među lekarima i visoko obrazovanima nego u opštoj populaciji.

Njegovo istraživanje među studentima medicine u Americi je otkrilo da je 45% muškaraca (pripravnika lekara) veoma dlakavo. Za razliku od svega 10% dlakavih među ostalom populacijom srednjeg obrazovanja. U Keralu, gradu na jugu Indije, takođe je sprovedeno ovakvo istraživanje. S tim da je upoređivana maljavost studenata medicine i inžinjerstva i fizičkih radnika.

Rezultat analize je pokazao da preko 40% studenata ima povećanu maljavost za razliku od svega 8% fizičkih radnika koji se mogu pohvaliti ljubavnim tepihom.

Pored toga, dr Alias je izjavio da je prilikom istraživanja obratio pažnju i na ocene koje studenti imaju. Pokazalo se da bolje ocenjeni studenti sveukupno imaju više dlaka na telu.

Da cela priča ne bi dobila obrise šarene laže, dr Alijas se potrudio da ispita i članove čuvene MENSE. Naime, kod 117 dobrovoljaca koji imaju IQ veći od 140 pronađena je pojačana maljavost, za razliku od prosečno inteligentnih.

Dr Alijas, koji je svo vreme kongresa bio zakopčan do grla, nazvao je Robina Vilijamsa, Pitera Selersa, Garija Kasparova i Čarlsa Darvina dlakavim muškarcima visoke inteligencije.

Obzirom da je njegovo izlaganje na kongresu izazvalo burne reakcije, očekujemo da ova priča nađe svoj rasplet u laboratorijskim uslovima. Jer, ukoliko je zaista tačna tvrdnja dr Alijasa da povećana maljavost ukazuje na visok IQ, možda se dlake opet vrate u modu. Izgleda da će princ iz bajke pored konja i bogatstva morati da ima još koji kvalitet.