Da li smo srozali muškarce muškom modom?

0
79
Da li smo srozali muškarce muškom modom?

Odavno je jasno da moda više ne služi čoveku. Hranjenje apetita se preselilo u neki sasvim drugi kolosek, a muškom modom se pokazuje da hranimo zver, a ne čoveka. Ipak, nemoguće je, a ne zapitati se šta u stvari kreatori poručuju svetu kada izbace svoju najnoviju mušku kolekciju? I da li smo, pored raznih poremećenih pojava, dozvolili da muškarce srozamo i modom koja im se nudi? Jer, zaboga, pa to su Dolce&Gabbana, Gucci, Versace, Prada, Moscino i ostala kreativna ekipa.

Šta je pesnik hteo da kaže?

modom
kaput u pokusaju

Ako zanemarimo našminkana usta mladog gospodina sa slike, ne možemo, a da se na zapitamo šta je kreator hteo da poruči ovim modelom? Da je veće bolje, možda?

Moscino u naletu inspiracije

modom
stize zima

Dejv Kroket model je u najmanju ruku ponižavajući za pripadnike jačeg pola. Doduše, ni ekspanzija krznenih čizama nije pomogla da na ovaj modni izraz gledamo blagonaklono. Na kratke tregerice nećemo trošiti reči, valjda je sve jasno.

Modom do uzdaha

modom
zeleno, volim te, zeleno

Ako zanemarimo da model najviše liči na Spoka iz Ratova zvezda, bilo bi dobro obratiti pažnju na publiku. Oduševljenje modom koju propagira kreator ne može da sakrije ni gospodin u prvom redu. Naše oduševljenje je izostalo.

Pronađi kralja

modom
glamur i sjaj

Čak ni dama u sredini ne može da popravi utisak viđenog. Ekstremizam u vidu boja, sjaja i šminke nas nepopravljivo navodi na utisak da je muškom modom samo muškarac devastiran. A onaj ko misli da to nije u uskoj vezi sa ženama, grdno se vara.

Moda ili parodija?

modom
modni izraz ili krik

Jedino što bismo voleli da znamo jeste u kojoj prilici je najadekvatnije poneti ovaj komad odeće?

Udruženim snagama u propast

modom
Dolce&Prada

Kada se udruže dve eminentne modne kuće, to izgleda ovako. Ni manje ni više nego muška suknjica od tila. Sa druge strane, važno je da se dezen sa marame slaže sa dezenom pantalona.

Pronađi uljeza

modom
izaberi decka

Sve je tu. Kabanica, zelena torba, duboke čizme, teksas šorc preko pantalona. Šta još nedostaje? Pa, naravno, dete, da upotpuni utisak.

Potrebna krojačica

modom
siroke pantalone

Ili je kreatoru zafalilo materijala za majicu ili mu nedostaje očinjeg vida. A modelima svakako nedostaje jedna krojačica da im skrati pantalone. Može čovek da se saplete dok ih nosi.

Cvetni motivi

modom
nakit

Ovako printano odelo ne bi uspela da popravi ni najbolja manekenka. I na stranu to što mislimo da je ovo previše cveća na odelu, šta mislite o ogrlici gospodina sa leve strane?

Svaka kocka hoće da se bocka

modom
moda za decu

Karirana košulja, vezana oko struka, je jedini komad koji bi se dao iskoristiti.

Izaberi svog favorita

modom
ko je najlepse obučen?

I za kraj, koja modna kombinacija Vam se najviše dopala?