Tehnika šminkanja SMOKEY EYES

0
282
Tehnika šminkanja SMOKEY EYES

Smokey eyes je na vrhu najpoznatijih i najčešće korišćenih tehnika za šminkanje očiju. Ono što žene dovodi u nedoumicu jeste koja je to senka koja najbolje pristaje njihovoj boji očiju. Rešenje stiže iz ateljea – poslužite se slikarskim točkom boja i ne možete pogrešiti. Prvo na točku pronađite boju vaših očiju, a ona koja se nalazi naspram nje je boja senke koja vam najbolje stoji. Sigurno ste već pročitali da smeđim očima najbolje stoji plava senka, a zelenim ljubičasta. To nije jedino pravilo. Prvo treba precizno da odredite nijansu vaših očiju, jer od toga zavisi njena komplementarna boja senke.

tocak boja
tocak boja

Čiste boje podrazumevaju oko bez upliva drugih nijansi, znači da je boja oka kompaktna. Ista je i na obodu i ka centru (do zenice).

Tamne boje su veoma pigmentisane pa se stiče utisak da su oči gotovo crne.

Prozračne boje se smatraju onima kod kojih nijansa deluje razvodnjeno te se za njih često kaže svetlo smeđe, svetlo plave ili svetlo zelene.

Zagasite boje su one kod kojih imate oko golubije sive boje, plavkasto zelene. Uopšte, kombinaciju dveju boja koje se naziru u boji vaših očiju.

Mutne boje podrazumevaju šarenilo, najprisutnije su kod očiju žućkastih tonova, mada ih ima i kod zelenih nijansi koje naginju ka žutoj.

Svetle boje podrazumevaju jarke, otvorene nijanse zelenih i plavih očiju.

Smokey eyes za smeđe oči

smokey eyes za braon oci
smokey eyes za smeđe oci

Kako točak kaže, najbolje nijanse za ovakvu boju očiju se kreću od tamno zelene, preko tirkizno plave do ljubičastih i indigo tonova. No veoma ste često viđali (ili oprobali na sebi) i shvatili da uz smeđu boju očiju idu gotovo sve nijanse senki. Od crne, preko plave i zelene, do zlatne i bronzane. To je zato što se braon boja smatra neutralnom pa su sve ostale boje kompatibilne sa njom.

Smokey eyes za zelene oči

smokey eyes za zelene oci
smokey eyes za zelene oci

Zelena boja očiju je najređa kod ljudi. Ukoliko ste vlasnica baš ovakvih smatrajte se privilegovanom jer vašim očima stoje nijanse ljubičastih, crvenih i roze senki. Olovka za iscrtavanje konture oka mora biti crne boje da bi i oči i senka došli do izražaja.

Smokey eyes za plave oči

smokey eyes za plave oci
smokey eyes za plave oci

Plava je definisana kao hladna boja. Stoga, ukoliko imate oči ove boje – koristite senke toplih, zemljanih tonova. Braon, bronzana, zlatna, narandžasta su nijanse senki koje će najbolje istaći vaše oko.

Ipak, ukoliko odlučite da budete hrabri, savetujemo da eksperimentišete sa bojama senki. Sve kombinacije su dozvoljene, ali bi bilo dobro da se pridržavate nekih osnovnih pravila kako bi boja vaših očiju došla u potpunosti do izražaja. Kod smokey eyes tehnike šminkanja su oči u prvom planu, tako da usne treba da budu u neutralnim tonovima. Napravite kolorit u kom se najbolje osećate i pokažite dugu vaših očiju. Sigurno ćete biti primećene.