Šminkerski trikovi za sve “one” dane!

0
55
Šminkerski trikovi za sve
trikovi
lepota svakog dana

Trikovi koji se mogu izvoditi šminkom, imaju moć da podjednako utiču na vašu lepotu i raspoloženje. Svaki dan je novi izazov, a kada osvanete sa bubuljicom na sred obraza ili teškom prehladom, treba pronaći način da se krene dalje. Korisni saveti za gotovo sve situacije koje mogu da snađu jednu ženu:

Prehlada i kijavica

Kad god možete, hidrirajte kožu maskama i kremama.
Neutralizujte crvenilo puderom žućkaste nijanse, a naročito obratite pažnju na deo oko nosa. Šminkajte se diskretno, izbegavajući jake tonove i oštre linije. Birajte preparate koji se teže razmazuju, npr. vodootpornu maskaru. Rumenilo stavite samo na jago­dice. Usta mažite ruževima koji ujedno i hidriraju, tako ćete sprečiti da vam usne pucaju. Tokom dana često puderišite lice i nosite maramice kojima ćete potapkati masnoću.

Crni krugovi oko očiju i kesasti podočnjaci

Podočnjaci se najbolje maskiraju korektorom žućkaste ili kajsija boje. Roze nijanse nisu dobar izbor.Korektor nanesite sunđerčićem u dva sloja, zatim napuderišite žućkastom nijansom pudera u prahu. Kad imate podočnjake, koristite rumenilo tople boje. Akcentujte usne. Namažite ih upadljivim ružem kako biste skrenuli pažnju sa očiju.

Bubuljica

Ni slučajno ne cedite bubuljicu! Stavite malo cinkove paste, a ako je nemate, može da posluži i pasta za zube. Držite što duže.
Puder i korektor ne stavljajte rukama, već čistom četkicom ili sunđerčićem, tako je preciznije. Koristite korektore koji ujedno smiruju iritiranu kožu. Prvo stavite korektor, pa tečni puder i na kraju puder u prahu.

Umor

Umivajte se naizmenično toplom i hladnom vodom. Ako imate vremena, stavite na lice hidratantnu masku. Ako žurite, nanesite deblji sloj hidratantne kreme i pre šminkanja sačekajte da je koža dobro upije. Stavite transparentni puder lake teksture ili hidratantnu toniranu kremu. Gust tečni puder samo će istaći bore i umor.Ništa od šminke ne sme da bude jake boje. Takođe izbegavajte hladne tonove, jer oni ističu bledilo. Koristite neutralne, tople tonove. Senke neka budu u boji peska, rumenilo kajsija boje, a na usne stavite sjaj u prirodnoj boji usana. Ovakva šminka učiniće da izgledate svežije. Kad se našminkate, poprskajte lice termalnom vodom, koja će dodatno osvežiti vašu kožu.

“Krvave oči”

Stavite na oči kesice čaja od kamilice ili kolutove krompira. Držite ih  5-10 minuta. Stavite veštačke suze. Što su oči umornije, šminka treba da bude diskretnija. Izbegavajte roze nijanse, one ističu crvenilo očiju. Senka neka bude u sivo-bež tonovima, a olovka u nekoj hladnoj nijansi. Crvenilo ćete vizuelno smanjiti ako donji unutrašnji kapak namažete belim ili plavičastim krejonom. U najgorem slučaju, nemojte uopšte šminkati oči. Stavite samo rumenilo i sjaj za usne.