Ravne cipele sa jesenjih modnih pista 2016.

0
81
Ravne cipele sa jesenjih modnih pista 2016.

Ravne cipele su statistički najnošenija obuća. Često se ima pogrešna predstava o tome da je visoka moda najčešće povezana sa visokim potpeticama.

Ove jeseni, u najmanju ruku neobičan modni izraz svetskih dizajnera, pomerio je mnoge granice ukusa. Ako ste neko ko se iz sezone u sezonu drži samo “starki”, ova sezona u svetu dizajna mogla bi zaista da vas šokira.

Bukvalno baletanke

Cipele koje izgledaju baš kao da ste upravo sišli sa scene, i da su se u međuvremenu malo raspertlale. Zaista odišu jednostavnošću i toliko su ravne da se đon jedva nazire. Dizajnirane su najverovatnije za predele gde jesen sigurno ne donosi košavu ili severac.

ravne cipele
baletanke

“Flirty” patike

Karneri na patikama su do sada neviđena pojava. Da li smo propustili neku od etapa estetske evolucije?  Majstori kreiranja su tu da demantuju modne klišee koje su njihovi prethodnici decenijama ustanovljavali.

ravne cipele
flerti cipele

Čičak patike

Kao onomad “Simod” ili još približnije “Puma” davnih osamdesetih, ovaj model “velcro” patika i ne izaziva neki veći šok. Čak i rupice na prednjem delu nisu izostale, tako da potpadaju pod “copy paste” trend.

ravne cipele
velkro patike

Crocs i “dijamanti”

Crocs sa “nebrušenim dijamantima” deluju kao da ste upravo iskoračili iz mora, a par kamenčića je našlo način da se zakače i ostanu na vrhu sandale.

ravne cipele
crocs

Kožne espadrile

Espadrile su mitski komadi obuće, koji gotovo nikada nisu izlazili iz mode. Prošle su kroz mnoge modifikacije a ove jeseni predstavljene su u kožnoj varijanti i bojama Afrike.

ravne cipele
espadrile

Brutalno ravne čižme

Kakvo savršenstvo!!! Boja, oblik i kombinacija materijala, sve u savršenom redu. Čizme koje se jednako mogu iznositi u toku proleća i rane jeseni.

ravne cipele
ravne cizme

Babine ravne cipele

Cipele za koje je više nego nejasno šta su tražile na modnim pistama ove jeseni. Stajling iz gerontološkog centra ipak je našao put do sofisticirane publike na fashion week-u. Pitanje ostaje samo, koliko su koštale i ko je bio srećni “dobitnik” da za iste uplati nekoliko hiljada evra?

ravne cipele
babine cipele

Zbunjene mokasine

Obuća za koju je teško smisliti adekvatno ime. Deluju kao mokasine koje žele da budu patike za trčanje. Pojavu u vidu štraseva i kamenčića još je teže definisati. Sigurno je “pisac” jedini koji zna šta je ustvari hteo da kaže ovim parom cipela.

ravne cipele
lude mokasine