Search for content, post, videos

Alternativna rešenja za dugotrajnu lepotu

sve za lepotu
lepotu u prvi plan

sve za lepotu

XXI vek za sada donosi mnogo toga vezanog za estetsku medicinu a samim tim i lepotu.

Nije nužno da jednom nedeljno odlazite kod hirurga da bi vam održavao lice Dorijana Greja. S druge strane, nije na odmet, ukoliko budžet dozvoljava i da se s vremena na vreme nađete u nekoj od specijalizovanih klinika i korigujete stvari koje vam se ne dopadaju na vama.

Druga krajnost bi bila promeniti sebi kompletan lični opis. To bi to značilo da imate nos Monica-e Bellucci, kapke Halle Berry, grudi Sophia-e Loren, usne Scarlett Johansson, jedino što sigurno fali onda na toj listi je mozak Steve Jobs-a. Adikcija vezana za plastične operacije je veoma realna, te je stoga bolje napraviti omanji zapečaćeni spisak za željene procedure.

Ako ste u grupi žena koje iz svojih razloga ne žele da posećuju klinike za lepotu evo par predloga kako da je svakodnevno održavate bez višesatnog posvećivanja izgledu u toku dana.

Hijaluronska krema

Vrlo popularan prirodni sastojak, može se reći paradigma u sferi tretiranja bora i oštećenja na licu, za razliku od botoksa nije otrovan a jednako je efikasan.

Idealno bi bilo da pronađete apoteku u kojoj farmeceut sam pravi kreme. Ručno pravljeni proizvodi imaju vrlo malo ili ni malo parfema u sebi, oslobođeni su konzervansa jer ne stoje na policama beskonačno. Generalno u svom sastavu imaju nebrojeno puta manje štetnih sastojaka nego brendirane kreme. A takvi proizvodi mogu biti i “personalizovani” – rađeni baš po vašem tipu kože i eventualnom dermatološkom problemu koji imate. Ne zaboravite takođe, da kod krema poznatih kozmetičkih kuća u velikoj meri na cene proizvoda utiče marketing. Vrlo često plaćate visoko kvalitetnu reklamu za proizvod osrednjeg kvaliteta.

C Vitamin i soda bikarbona

C vitamin pored vitamina E najzaslužniji je za sprečavanje nastanka slobodnih radikala. On ulazi u sastav većine kozmetičkih sredstava, a kako bi optimizirali njegovo dejstvo, možete da pijete sok od jednog ceđeneog limuna svako jutro kao i da koristite masku spravljenu od sode bikarbone i limuna. Pasta od sode bikarbone i vode (pomešati ova dva sastojka tako da je moguće naneti je na lice), nanosi se na kožu utrljavanjem i masiranjem, ostaviti je da deluje na koži minimum 7 minuta i nakon toga je isprati sokom od limuna. Ova maska je veoma agresivna pa je treba koristiti samo jednom nedeljno.

Krema za ruke

Koža na rukama najbrže stari, te one zaslužuju poseban tretman. Predlog je takođe nabaviti ručno pravljenu kremu, jer su komercijalne prepune parfema sa eksesivnom dozom glicerina. Glicerin vam daje onaj neprijatan osećaj da su vam ruke masne, iako je koža već odavno upila kremu. Preporuka dermatologa je da se koža ruku neguje u svim sezonama, i sasvim logično zimi posvetiti najviše pažnje jer su tada izložene hladnoći i ostalim negativnim zimskim neprilikama.

Krema za pete

Dr Scholl je jedan od najvećih proizvođača krema u sferi nege stopala. Proizvodi su im odličnog kvaliteta, ali kao i kod pomenutih kozmetičkih sredstava postoji itekako konkurentna alternativa na domaćem tržištu. Žene su se na forumima uglavnom odlučivale za Hemel kreme ili ručno rađene pomade na bazi nevena. Mast nevena je magični lekar kože, obnavlja je i hrani veoma brzo i efikasno. Da bi postigli najbolji efekat, nakon nanošenja kreme na pete pre spavanja, obući pamučne čarape i u njima prespavati.