Search for content, post, videos

Profesionalni tretmani i intenzivna nega kose

nega kose
nega kose

kosa je senzualnost

Nega kose spada u osnovnu higijenu. Pošto su vlasi simbol i čuvar vaše senzualnosti, zaista je poželjno posvetiti im posebnu pažnju. Veliki procenat žena farba kosu, što dovodi do brojnih oštećenja. Nije nužno odustati od hemijskih tretmana ukoliko svoju kosu počastite nekim od sledećih tretmana:

Trajno ispravljanje kose

To je proces u kome se preparat za ispravljanje nanosi na celu kosu i ostaje na njoj izvestan vremenski period u toku kog dolazi do namernog i kontrolisanog oštećenja proteinske strukture. Kao posledica ovog procesa menja se tekstura kose, ako je bila talasasta ili kovrdžava, prelazi u ravnu.

Može da dođe do značajnog slabljenja kose  ukoliko je količina preparata prevelika ili ako predugo ostaje na glavi. To može da dovode do toga da vaša kosa postane osetljiva, suva, lomljiva a u pojedinim slučajevima može doći do kidanja vlasi. Zbog toga je veoma važno da ovu proceduru izvede obučeni profesionalac.

Botox kose

Kao što botoks ispravlja bore na licu, tako “botoks za kosu” predstavlja  sredstvo koje ispravlja i popunjava neravnine i oštećenja  na dlaci. Tretman sadrži molekule pod imenom “Intra-Cylan” koji prianjaju na ona mesta gde je prirodni keratin oštećen. Kada botoks penetrira u dlaku, kosa postaje jača i lepša. Pored toga, tu su i izvesni vitamini i silikoni koji dodatno pospešuju zdravlje vaše kose.

Frizeri tvrde da je za razliku od drugih kondicionirajućih tretmana, za ovaj potrebno mnogo manje vremena i da može da bude deo standardnog postupka šišanja i feniranja. Pošto molekuli “ulaze” u vlas, ova metoda smatra se trajnim rešenjem za vašu kosu, jer će zahvaljujući botoksu, kosa biti zaštićena prilikom svakog narednog tretiranja.

Nega kose i Olaplex

Olaplex No.3 je sjajan polutrajni tretman kose. Iako se na zapadu u nekim salonima može uzeti “za poneti”, većina frizera savetuje da se uradi u salonu. Efekat je polutrajan jer je to samo treći korak u celoj Olaplex proceduri, i traje do 45 dana. Tako da je preporuka uraditi tretman nakon svakog farbanja, ukoliko farbate kosu jednom mesečno.

Organski keratin

Napravljen je isključivo od organskih sastojaka. Fukncioniše poput brazilskog keratina s’ tim što je mnogo kvalitetniji i ne ostavlja kosu suvom kada delovanje keratina prođe.

Procesom ubacivanja keratina u dlaku ubacuju se i hranjivi sastojci iz organski gajenih biljaka. Dlaka postaje sjajna i negovana. Samim ubacivanjem keratina u dlaku dobija se i efekat ispravljanja kose. Nakon ovog tretmana i dalje je neophodno fenirati kosu nakon pranja. Međutim vreme koje će vam biti neophodno za  samostalno sređivanje kose biće znatno kraće. Ovaj tretman se radi jednom u 3-6 meseci.