Pedikir nakon leta i razlozi da ga upražnjavate

0
75
Pedikir nakon leta i razlozi da ga upražnjavate
pedikir
ispucale pete

Pedikir nakon leta ima posebnu svrhu, a to je odmor od letnjeg konstantnog tretiranja. Kada počne sezona zatvorene obuće, to nije razlog da se odustane od pedikira. Naprotiv. Mrtve ćelije kože gotovo se jednako stvaraju u svim sezonama. Pete poput šmirgle nikada nisu šarmantne. Čak i kada su vaša stopala skrivena iza devet gora i devet mora, u čizmama do kolena, postoje razlozi za sređivanje.

Nanošenje lakših i težih telesnih povreda svom partneru

Ako niste u braku, pedikir možda i nije must have za vas u svakoj sezoni. Međutim ukoliko imate muža, trebale biste da imate obzira. U zavisnosti od oštrine nagomilanih mrtvih ćelija, povrede u toku noći mogu da budu različitog stepena. Od omanje ogrebotine u vidu belog traga do ozbiljnog zasecanja njegove nežne kože. Crvene mrlje na posteljini u predelu nogu, definitivno su alarm za posetu pedikiru. Osim ako nije smišljena akcija – “seča knezova” – jer vam se dragi zbog nečega “zamerio”.

Izvlačenje niti materijala iz posteljine

Skupa navika neodlaženja na pedikir. Posteljina za razliku od partnerove kože – ne može da se regeneriše. Izvučene niti (konci), nemoguće je vratiti. Još ako je posteljina u kojoj obožavate da spavate, velika je šteta zaista.

Struganje

Osećaj konstantnog “pilanja” malo koga ne izbacuje iz takta. Ovo možete delimično da prevenirate samo nošenjem debelih sportskih čarapa. Pa i dalje postoji šansa da se nastavi struganje unutar čarapa.

Pedikir i najlonke

Jesen i zima zahtevaju dodatni mesečni budžet samo za najlonke. Šmirglave pete obećavaju kikseve prilikom oblačenja ovih delikatnih komada garderobe. Osim što je neisplativo cepati ih, mogle biste i da dobijete otkaz zbog kašnjenja na posao. Uglavnom vidite da ste izvukli nit iz čarape – kada već obuvate cipele. To ne obećava. I do tog momenta ste već deset minuta sigurno kasnile. Dok se nađe par koji je nov, ceo, i u odgovarajućoj boji…

Kada se sve sabere, oduzme, precizno izvaga i kada se postave prioriteti, pedikir je uvek isplativ i poželjan!